View Single Post
Staro 08.12.2022., 19:30   #456
BusMaster
Premium
Moj komp
 
BusMaster's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: Zadar
Postovi: 343
Citiraj:
Autor Black mustang Pregled postova
Hvala za info!
Slozio sam i spojio jucer sve i izgleda da je neki problem s ovom novom Gigabyte z790 Aero G maticnom. Spojio sam sve dobro ali kuciste i RGB ventilatori svjetle samo bijelo. Instalirao sam Gigabyte fusion 2.0 za kontrolu RGBa ali ne radi za ventilatore i kuciste. Graficka koja ima malo RGB logo se moze podesit, ali ostalo neda.
Ne volim RGB, ali kad je jedino to kuciste bilo raspolozivo onda sam mislio podesit da mi bude neka lagano zagasita plava, tek toliko da lagano svjetli. Izgleda da cu iskopcat jer ovako bljesti kao NY
_____________________________________________________________

Baš nezgodno, možda taj GB software nije kompatibilan sa tvojom pločom, malo čudno! ne znam što bih rekao.. probaj provjeriti jeli ti ploča na listi koja podržava taj Sw.
Zadnje ti još ostaje da vidiš postoji li kakva opcija u BIOS-u koja mora biti enable da bi taj GB Fusion radio. Kod mene je Asus Aura opcija u Biosu..

Imaš dva načina da to rješiš, jer ako ti sve svijetli bijelo onda napon od 12V dolazi na sva tri pina (RGB) koja zajedno daju bijelu boju.
Dakle;
1. Ako ti se da manualno možeš odspojiti ili izolirati R i G pinove za crvenu i zelenu boju pa će ti sve svjetlit plavo.. .
2. Puno bolje rješenje da kupiš odvojeni RGB kontroler za Fanove, imaju ga u Futuri i u PcShopu.. taj kontroler podržava do 10 RGB ventova.. montiraš ga unutar kučišta i podesiš jednom i miran si. Košta cca 90kn. Ima i daljinski.

Link: https://www.futura-it.hr/naviatec-rg...11170/product/


https://www.pcshop.hr/naviatec-rgb-c...OL-V2/product/

Link na opis kontrolera od Naviateca:

http://www.maxnavia.com/product/navi...emote-control/

Good luck..
BusMaster je offline   Reply With Quote