View Single Post
Staro 08.12.2022., 10:04   #455
Black mustang
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor BusMaster Pregled postova

Vezano za Nvme, kao što kolega Exy kaže, uzmi neki dobar Gen4NSSD i stavi ga u jedan od preostala 3 ili 4 slota koji nisu šerani. Razliku u brzini teško da češ osjetiti, ako ti baš treba turbo brzina, možeš staviti dva ista Gen4 diska u Raid0 polje-stripping.
Što se tiče RGB ventilatora, neznam koliko ih imaš, ali probaj ih sve spojiti na jedan konektor na ploči preko adaptera tj. kabela 3u1, ima ih nabavit. Ja sam tako napravio za svoj AIO i radi.
Spoji ih sve na RGB Led strip header, ali u svakom slučaju moraš obavezno provjeriti raspored Pinova za LEDice na Ventilatorima i onaj na matičnoj. Adresable LED konekt. ima 3 pina i napaja Ledice sa 5V i kontrolnim signalom, a ovaj obični RGB radi na 12V (4pina) i ima odvojene signale sa svaku boju (GRB).

Što se tiče Softwera za kontrolu osvjetljenja, izgleda da ne dolazi uz tu ploču jer je namijenjena hmm... content creatorima, pa nije u popisu Utilitija, ali ti u manualu piše i ovo:

"For how to turn on/off the lights of the LED strip, please navigate to the "Unique Features" page of GIGABYTE's website".

Evo ti link na manual od ploče pa usporedi konekcije sa onim od ventilatora.. Pozz

https://download.gigabyte.com/FileLi...dcf304ba6f3831
Hvala za info!

Slozio sam i spojio jucer sve i izgleda da je neki problem s ovom novom Gigabyte z790 Aero G maticnom. Spojio sam sve dobro ali kuciste i RGB ventilatori svjetle samo bijelo. Instalirao sam Gigabyte fusion 2.0 za kontrolu RGBa ali ne radi za ventilatore i kuciste. Graficka koja ima malo RGB logo se moze podesit, ali ostalo neda.

Ne volim RGB, ali kad je jedino to kuciste bilo raspolozivo onda sam mislio podesit da mi bude neka lagano zagasita plava, tek toliko da lagano svjetli. Izgleda da cu iskopcat jer ovako bljesti kao NY
Black mustang je offline   Reply With Quote