View Single Post
Staro 08.12.2022., 08:25   #502
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Šrot AMD prodaje svoje kartice po tim cijenama baš radi toga, jer je nVidia posljednjih nekoliko generacija podigla ljestvicu i skužili su da prolazi. Kaj se ciganluka tiče, tu nažalost nisi u pravu, jer nVidia i dalje prednjači, evo htjeli su AD104 čip koji ide za RTX 4060 prodati kao RTX 4080 12GB, pa nije prošlo, ali ipak budu za istu cijenu sad to prepakirali kao RTX 4070 Ti. Ista stvar s driverima i popratnim veseljem, pa se eto za superiornu nVidiju moraju koristiti third-party alati da boje budu u rangu onoga kaj šrot AMD nudi nativno kroz svoje smeće drivere. I sve to uz obavezan undervolt, downclock i skidanje bočne stranice, tako da se lakše čitaju postovi u kojima je GeForce hladan, tih i šparan izbor za kupca koji bira samo najbolje. Nedavno je bilo da RTX 4090 traži VBIOS update radi dno-dna igre zvane Need for Speed Unbound, tak da AMD mora još puno toga zajebat da dostigne nivo na kojem je trenutno nVidia. FSR, DLSS, pa čak i XeSS jednostavno rade i to će s vremenom biti sve bolje i bolje, a kome ne treba lako isključi ta čuda tehnike i voljno. I naposljetku, nVidia je već službeno najavila da će kao pripremu za RX 7900 XT i XTX, lagano sniziti cijene RTX 4080 modela, jer kak god se okrene, obje kartice iz RX 7000 će biti konkurentni, a koliko god su cijene pretjerane, opet su osjetno niže od ovoga kaj nVidia traži za svoje.
Ne kužim poantu tvog upisa o upgrejdu biosa za jednu igru. Ok jedna igra ne radi to ne znači da ostalo loše radi, već da jedna igra loše radi.

AMD nije ništa bolji po pitanju kako zajebati kupca od nvidije, i ne vidim ih kao good deal trenutno. AMD nije ni izašao, vidit će se sljedeći tjedan koliko je loše il bolje.

Zadnji put sam se opekao s AMD s RX480. Grafička je jako loše radila s vulkan i opengl. Bila je u kompjuteru od malog i CEMU i emulatori su radili katastrofa. Nije to bilo tako davno da bi to mogao zaboravit i ić na AMD bez da promislim.
Nvidija ima puno bolji software, više zaposlenih ljudi koji pišu drivere i po meni samo zbog tog vrijedi više od AMD GPU istih performansi.

Koliko više to je stvar individue, po meni je ok i 20% više love za iste performanse kad znam da neće bit problema il će bit vjerojatno manje problema.
Da meni AMD želi prodat, sell point bi im bio zaposlit ćemo 2x više ljudi na driver odjelu, ne DP il konektor.

Nvidiju po meni košta više 4080 s GDDR6X i 4nm procesom nego AMD 7900XTX. Tak da kad uzmem da traže 1000$ ne djeluje mi tako povoljno. Što ne znači da mislim da je ok cijena 1200$ za 4080.
Ova situacija sad mi izgleda ko da imaju dogovor i napuhuju cijene u dogovoru. Nikad do sad nije prvo izašao flagship.
markecSMB je offline   Reply With Quote