Ušteda je toliko krivo izračunata da mi sve glupo išta spominjati.
Ali moram se nadovezati na "besplatnu struju, jeftinu struju" i sl.
Solari ...
Najpovoljnija ponuda koju sam dobio, skriva se od cost benefit analize od sramote, jer ni u 20 godina koliko im traje jamstvo koje nude i osiguranja koja plaćaš da bi ostvario jamstvo, NEMOŽE doći na nulu kao investicija.
HEP je problem, država još veći što dozvoljava postojanje države u državi zvana HEP.
Nakon svih komplikacija, ekstremno visoka cijena za 4 kW solara, a još eksponencijalno veća za 12 kW odustao sam od toga.
Ponuda i stvarni trošak su naravno još dodatna razlika, gdje se stvarni trošak, iliti koliko para ću iskeširati je puno veći od same ponude tipa "ključ u ruke", jer i nakon ključa još ima stvari gdje izbija se novac.
Naravno, još ako te HEP stavi u kategoriju proizvođača, ulala. Sretno
Na kraju fanatici i sami ponuditelji su me gledali s visoka jer ne želim "ZELENU ENERGIJU". Nek si je uzme tko hoće, ne želim skupo plaćati unaprijed s "investicijom" zelenu mafiju, jeftinija mi struja od solara čak da i duplo poskupi. Tako da molim da se suzdržite oko besplatne vožnje na solarne panele.
EDIT:
S tim da plaćam gotovinom, bez kredita ... stoga mi nisu jasni ljudi koji dižu kredit da bi to odradili (ok ako imaju sigurno sufinanciranje)
Meni s gotovinom i 40% sufinanciranja je računica bila JEDVA na nuli, kroz 20 (DVADESET) godina korištenja...