View Single Post
Staro 06.12.2022., 21:03   #4438
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
Projekt, HEP ugovor za otkup struje, oprema (paneli, inverter, nosaci, kablovinje i osiguraci), izvodjac, prikljucak. Mozes sve sam korak po korak (treba ti ovlasteni inzinjer za projekt i ovlasteni strujic za prikljucak na mrezu), a mozes i pojedinacno. Ne znam koji je status PDVa na kraju, pricalo se da ce ga ukinuti ali ne znam kakva je situacija. Clan Igorrr je nesto spominjao danas na temi Automobili pa njega mozes pingat da se prikljuci raspravi.

Mozes se javiti ekipi na suncanoj strani. Oni rade kao posrednici, imaju radionice, objasne ti sto i kako. Pretpostavljam da rade za neki postotak pa vidi. Navodno se ceka dugo za sve jer ima puno zahtjeva, a nema radne snage. Kako za instalacije, tako i za reklamacije.

Izbjegavao bi solarno hr jer sam vec na tri neovisne strane cuo da zna bit sranja s njima iako su najjeftiniji. Navodno ima na fejsu detaljnije pa potrazi i stavi link ako je otvorena grupa.
Izbjegavaj chang shlang opremu jer su deklarirane snage cesto fake, efikasnost je losija, reklamacije cesce i dugorocno su neisplativi.

Off grid nema financijskog smisla ako si na HEPovoj mrezi, a iako to s HEPom traje i traje jos nisam cuo da su nekog odbili (sto ne znaci da nisu i/ili da nece).
hash je offline   Reply With Quote