View Single Post
Staro 06.12.2022., 20:08   #130
nickross
Budget gamer
Moj komp

Datum registracije: Nov 2017
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Znanje bi ti trebalo biti prioritet, jer s nekim certifikatom se nećeš posrećiti.

Nije ga na odmet imati, a i dobra je reklama kasnije na Linkedinu npr.

No, u današnje vrijeme, biti dobar u IT-u ne znači samo imati znanja. Zadnjih godinu-dvije, više planiram i sastančim s klijentima nego pišem pipelineove i programiram actually. Tako da, na razgovorima me isto tako nije nitko pitao za ni jedan certifikat. Većinom ti se sve svodi na nekakav HR koji pita nekakva generalna pitanja i onda neki stručnjak ili dva koji će te pitati konretno.

Ponavljam, nije na odmet imati, no ovo gore što si naveo, meni je to sve previše, jedan Udemy će ti dati isto dovoljno znanja a neće trajati 18 tjedana.
Jer ovo gore što si ti naveo traje godinu + ako si stvarno konzistentan i uporan. Uzmi u obzir, prvih par dana svi imaju volju, želju i vide se kao developer jedan dan. Sve to splasne nakon par dana kod većine.

Sretno!

Hvala ti puno na odgovoru!

Ma život me odvukao na logistiku iako mi je završni na faksu bio na temu umjetne inteligencije i obrade podataka javnog gradskog prijevoza. Od tada nešto malo po Pythonu tipkam ali to je sve mlitavo i za nekakvu osobnu upotrebu. Nekakvu strukturiranu naobrazbu nikada nisam imao, kako bi kod trebao biti, zašto se neke stvari rade ili ne rade itd pa sam htio to proći kroz te edX kurseve. Nije meni do tih certifikata nego mi je više pitanje bilo usmjereno na to isplati li se dati 100-200 dolara za certifikate.

Tako da ML i AI me stvarno zanimaju, pogotovo jer bi mi to trebalo biti usko vezano uz struku a na faksu smo imali dva kolegija vezano za to

Međutim zbog nekih obaveza ne planiram mjenjati posao još godinu-dvije pa u to vrijeme želim napraviti neki portfolio 3-4-5 kvalitetnih projekata i da naučim kvalitetno. Mislim da bi mi ovakav način prolaženja kroz sadržaj bio prikladniji za mene i moje potrebe. Jer znam da imam brdo rupa u znanju, pogotovo nekih elementarnih. Jer sam programirati naučio osnove u C# prije 6 godina, a ostalo sve što sam radio je bilo guglanje i stack overflow tako da sam preskočio neke osnove. Neke koncepcije ne mogu shvatiti jer nemam prethodno znanje. Dosta lekcija iz ovih kurseva mi je i podsjetnik jer sam neke stvari zaboravio kao npr statistiku.

Ako imaš nekakav prijedlog za udemy kurs za navedeno otvoren sam za preporuke
nickross je offline   Reply With Quote