Tema: Automobili
View Single Post
Staro 06.12.2022., 14:54   #64712
Inovator
Premium
Moj komp

Inovator's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor Igorr Pregled postova
Pa rekao sam ti da je 99% punjenja doma.

Po gradu je EV jako efikasan, i dok god se vozim samo po gradu - morat ću puniti jednom u par tjedana, ovisno o kilometraži.
A punit ću ga tako što ću jednom u tih par tjedana auto prištekati na svoj kućni punjač, na što će mi otići valjda punih 10.2 sekunde jer se punjač nalazi točno di mi dolazi i otvor za punjenje na autu

Za put ZD-ZG i obrnuto, samo ga večer prije puta uštekam da se napuni i to je to, istih 10.2 sekunde potrošene.

.
Tocno je da je grad idealan za EV zbog rekuperacije i to mu je svakako forte. Ali, punjenje se ne sastoji samo od cina prikljucivanja kabela, kao ni crijeva goriva. Cijeli proces za ICE traje 40 sekundi, dok znamo da za EV nije tako. U tvom partikularnom slucaju gdje ti prikljucis doma i ostavis da se puni, mogu shvatiti da je tebi to "usteda vremena". I podrazumijeva pomno planiranje kako bi ti auto mogao puniti samo kod kuce i to samo u dijelu dana kad ti auto ne treba.

Citiraj:
Autor Igorr Pregled postova
Meni se majke mi čini da nitko ništa ne pročita s razumjevanjem.
Bas naprotiv, problem je sto citam s razumijevanjem pa postoje neki logicki nesrazmjeri.

Uopce nemam namjeru spustati se na ikakve osobne razine, meni se EV koncept svidja i bio sam nadomak kupnje, ali kako vrijeme prolazi odmicem se od ideje, zato nastojim prikupiti +/- ljudi koji koriste svakodnevno EV u REALNIM uvjetima. U tom smislu, hvala na dijeljenju iskustva.
Inovator je offline   Reply With Quote