View Single Post
Staro 06.12.2022., 12:48   #9136
vlatko27
Premium
Moj komp

vlatko27's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova

Eto ekipe i jos zena ima pixel 7, samsung je debelo al debelo najsporiji.

Mislim da je to stvar navike, ja sam se navikao na nesto stvarno dobro (sto vise ne postoji, oneplus 5t) tako da je meni to od samsunga loše loše, i xiaomi mi je bolji po tome od samsunga... Jedino da mu ne smeta to što ja imam 197 aplikacija instalirano, ali ostalima ne smeta...

Realme je realno gori uređaj od samsugna jer ne radi dobro, zbugan do bola, ali je UI puno brzi i responsivniji. U samsungu mi se znalo dogadjat da mahinalno idem swipeat i kliknit di je aplikacija i da ja prije kliknem nego što on okrene i onda ko debil čekam 5 sekundi dok ne skuzim da UI nije uvatio klik....

Tu je vjerojatno i problem i s20 i s21 rade jednako meni koji sam se navikao na OnePlus i čak i Realme...

Kažu da je novi OneUI to sve popravio... nisam probao niti ću... al neka je, trebalo je
Koristim Android od Froyo verzije, prošao sam sve faze Cyanogenmoda, PA, TWRP, bla bla. Od starih Xperia, LG-a, Pixela, kineza ovih ili onih. Alergičan sam na lag. Ali lag općenito je po meni faza prošlosti te su Stock ROM-ovi daleko najbolji već dugi niz godina. Možda si ti navikao na vanila android koji je lakši od OneUI i koji više appova može držati u RAM-u pa ti to paše...ako imaš 197 aplikacija instalirano pod normalno, vjerojatno je to slučaj. Ali to ne znači da je software spor ili laggy. Ja imam možda 100 appova instalirano i sve leti ko avion. Čak I app koji nije u RAMu se toliko brzo otvara da nije problem čekati tih 0.3 sekunde lijepe i fluidne animacije...nekad bi dane i dane potrošio podesavajući min-max vrijednosti RAM managementa na nekom custom rom-u da dobijem performanse koje želim jer su se appovi u to doba full sporo otvarali.

Hoću reći, mogu prihvatiti da Pixel radi brže i bolje samom činjenicom jer je Vanila i osjetno je najlakši. Ali da netko OneUI može nazvati laggy i da Xiaomi radi brže, ne mogu. To je zaista predaleko od istine. Taj veoma mali % "sporijih" performansi naspram vanila androida je itekako vrijedan od mnogih korisnih mogućnosti koje nudi. A ako tebi šteka i 5 sekundi čekaš da registrira dodir, onda nešto debelo ne štima ili sa tvojim primjerkom ili možda koristiš neki app, ili 2 od tih 197, koji na Samsungu možda rade problem.
vlatko27 je offline   Reply With Quote