View Single Post
Staro 06.12.2022., 09:39   #126
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp
 
Sinac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,752
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Nemojte polagati cerifikate koji su sami sebi svrha, pa ih skupljate ko Pokemone ili još gore da služe za kurčenje po kojekakvim LinkedIn pizdarijama i općenito profilima društvenih mreža.
/cut
U potpunosti se slažem s ovim, kolega i ja uposlili smo jednom prilikom dječarca bez iskustva samo zato jer je imao Cisco certifikat. Ispalo je da na Cisco routeru nije znao apsolutno ništa jer:
- tražili smo da napravi nešto što nije do tada radio, makar se to svodilo na osnovno administriranje WiFija.
- radio je verziji OS-a koja je bila starija od ove na routeru.

Ispalo je na kraju da sam ja poklikao što je trebalo kroz grafičko sučelje routera. Tako da imati diplome i certifikate koji su sami sebi svrha je zapravo nepoželjno jer će za diplome i certifikate netko od vaših nadređenih ili kolega tražiti i određeno znanje.

BTW, u Algebri sam upisao tečaj grafičkog dizajna, obrađuje se Adobe paket, Illustrator, Photoshop i Indesign, zanimljiva su predavanja i polaznici mogu naučiti gotovo sve na predavanju, materijali za rad postoje, ali da budem iskren više služe da netko pogleda ako mu nešto nije jasno nego što su neophodni za rad. Ovo spominjem jer sam namjerno zaobišao informatičke tečajeve jer sam i računao da će biti luda navala na njih.
Sinac je offline   Reply With Quote