Doma imam QNAP TS 219P II koji je uključen ali koliko ga malo koristim razmišljam ga ugasiti pa paliti kada radim backup.
Razmišljao uzeti neki Tiny komp da stane tu gdje je i NAS i da bude upaljen i stavljen bore Nextcloud (OwnCloud na QNAP ide samo do 8.0.4 jer ni sam NAS ne ide više ni php ni išta više ali za backup je dobar).
Opet je tu koliko bi to struje na godišnjoj razini otišlo za komp pa sad razmišljam uzeti storage VPS gdje bi upogonio NextCloud ili dok isprobam
Seafile i
FileRun.
Sam QNAPov app koji mogu staviti na mob da mi backupira fotke tj. da ih mogu pobrisati sa moba a da su mi stalno dostupne ne zadovoljava potrebe (Nextcloudova app radi tako da kreira godinu pa onda mjesece i tako mi prebacuje fajlove što mi je super plus što ima i dodatak maps pa vidim gdje su fotke napravljene).
Stalno nešto kemijam ali nikako nisam zadovoljan.
Trenutno sam našao storage vps 512 gb za 25 dolara godišnje i da server je u Americi.
Sad da sam paranoičan ako netko vidi fajlove bude vidio najviše fotke mačke i raznih gluposti kaj stižu na mobitel (whatsapp, viber).
Plus kaj bi Gogs (GIT) instalirao.
Samo malo na glas razmišljam o tome kako NAS ne koristim u punom potencijalu, čak ni u pola. Žali bože kaj je upaljen