04.12.2022., 15:01
|
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Punjači, baterije, zaštita, memorijske kartice, slušalice i ostala oprema za mobitele
Citiraj:
Autor jp_rv
Napredovali su ti usb konektori od vremena kad su služili samo za data transfer.
punjač je 20W, nisam ni znao da je PD. Služio mi je kao rezervni za bivši službeni mob.
U pravilu mi ne treba neka snaga, volio bi da može punit istovremeno i mob i laptop . i sad čitam specifikaciju mobitela i piše PD 30W, iako ja sam ga uvijek punio preko običnog usb kabela i nisam ni skužio da podržava PD.
sad sam išao probat - sa običnim kabelom puni preko quick charge-a. sa usb-c spojenim na zidni punjač isto puni kao quick charge. sa usb-c kabelom na powerbank - puni powerbank (znači reverse charge) umjesto da powerbank puni mob.
Mah. IOnako ih punim preko noći. Uzet ću neki PD punjač 45W pa kako punio da punio. Ako i ne bude radilo istovremeno (QC + PD) nema veze.
|
Ako pod quick charge mislis na tekst na ekranu to ne znaci nista. Quick charge dostav elefona pokazuje kao brzo punjenje ali ne piae jel 20w, 25w, 45w itd. To ces vidjeti iskljucivo mjerenjem iz usbc porta. Npr ja sam spojio na 25w pd punjac, p30pro, mi 11 lite i s20. Na sva tri pise quick ali p30 pro je uzimao 15w iz punjaca, s20 24, mi 11 25. Svi na 9V, samo p30pro je uzimao manje A. S druge strane P30pro je preko svog punjaca uzimao 10V ali dosta vise A tj 4A jer kabel podrzava i punio se na 40w preko obicnog usbA - usbc kabla ali njegovog koji podrzava do 5A. Laptop mora dobijati 15-20V da bi se punio i takvu voltazu moze dati samo PD punjac i to onaj od 45w navise(min 15v). Ovi nizi ce puniti mobitele svakako(ne laptope), samo je pitanje kojom brzinom.
|
|
|