View Single Post
Staro 02.12.2022., 22:32   #115
grizli1
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2008
Eto nakon mjesec dana nastave za Front end ću i ja napisati svoj dojam ako će nekome pomoć.
Očekivao sam puno, stvarno puno. Ipak, radi se o tečaju koji je u vrijeme kad sam ga upisivao na stranici imao cijenu od preko 12 000 kn, a u vrijeme pisanja ovog posta 14 300kn (1897.94 €).

Prošlih mjesec dana radili smo samo HTML i to je bilo velikom većinom samo slušanje. Zadataka je bilo u tragovima a domaćih zadaća ništa.
Predavač ima prezentaciju baziranu na knjigama koje smo dobili u PDF-u od Algebre te nekakvu "predavačku" prezentaciju za njega u kojoj je raspored koje slide-ove treba proći u predavanju da bi se ispoštovala satnica.
Nastava nam se svodila na to da bi 5 sati gledali predavača kako brzinski prođe prezentaciju pa pređe na primjere koji (ne čini se da su ranije pripremljeni) u kojima često odluta.
Upravo danas po završetku predavanja smo se u chatu kolektivno kao grupa bunili da hoćemo zadatke a ne gledati u screenshare w3 schoolsa 5 sati i slušati kako nam ga netko čita, na što je njegov odgovor bio kako je njemu ovo side gig i nije plaćen da nam smišlja zadatke van Algebrinog programa.

Užasno sam ljut i razočaran na sve ovo. Očito je da je sve koncipirano kao brzi moneygrab od algebre da se napravi što više grupa i pobere čim veća lova.

Ljudi koji se prvi put susreću sa temama jedva nešto pohvataju u svoj toj zbrci, a ljudi koji imaju nekakvog iskustva se jednostavno isključe većinu predavanja jer je sve bez glave i repa.

Naprednije teme tek dolaze a kako će ih predavač objašnjavati se sve bojim.

Sretan sam što više nikada neću imati u podsvjesti ovaj tečaj i pitati se jel vrijedi jer sad znam odgovor.

Kurikulum je smišljen tako da ćemo imati 2 dana predavanja više React-a nego HTML-a...
Jedino zašto ću završiti ovu torturu jer zbog uvjeta da se u slučaju otkazivanja moraju vratit novci HZZ-u.

Ako istekne ovo sa vaučerima, a netko razmišlja upisati ovaj tečaj u Algebri ima moju iskrenu preporuku da bolje uloži svoje vrijeme u nešto tipa freecodecamp ili the odin project.

Jedino pozitivno u ovom svemu je što smo se polaznici skupili u jedan discord server pa smo napravili svoj paralelni study group.

Svašta bi mogao u ovom svom rantu napisati jer sam užasno ljut i razočaran ovim ali tu ću stat.
grizli1 je offline   Reply With Quote