Tema: Putovanja
View Single Post
Staro 01.12.2022., 20:00   #758
p3c3k
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2019
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Namjeravam s ženom otići na nekakav Cruise brodom - EU - USA.

Našao sam brdo toga, najviše me zanima nešto iz Rima u Miami, 13-17 dana.

Ima od 500-1200$ po osobi, što mi je ništa.

Jel itko bio na tako nečem da podijeli iskustvo?
Ja sam bil u rujnu 2019 na Oasis of the Seasu, tura po mediteranu, 7noci: Barcelona-Palma De Mallorca-Marseille(Provence)-La Spieza/Pisa(Florence)-Civitavecchia(Rome)-Naples(Capri)-(sea day)Barcelona.

Poslodavac nam je platil basic ponudu (sobu u sredistu broda, bez prozora/balkona) a sve ostalo je bil nas trosak

Sobu sam dijelil sa kolegom i bila je vise nego ok obzirom da smo najmanje vremena provodili u njoj a ponuda aktivnosti je bila takva da u 7 dana nismo stigli sve obici i isprobati sto od hrane sto od aktivnosti na samome brodu.

U basic planu imate ukljucenu neogranicenu hranu (u vecini restorana na brodu, od ranih jutarnjih sati pa do kasnih vecernjih - najkasnije se do 2 ujutro mogla uzeti pizza) a pice se svodi na vodu s vocnim okusima (voda u koju su potopljene kriske raznih agruma)

Gazirana pica i alkohol se dodatno naplacuju. Samo za vrijeme prvog dana imate mogucnost kupnje paketa pica koja ce bit vazeca za vrijeme cijelog boravka na brodu inace prosla baba s kolacima, osudeni ste placati po potrosnji a to na kraju ispada poprilicno skupo. Nije moguce kupiti za odredene dane, znaci ili sve ili nista. Cijena za deluxe paket koji je ukljucival sve (gazirana pica, pive, vina, zestoka pica i koktele) je bio 74$ + 18% poreza, sto bi iznosilo oko 87$ a ukoliko ste nasli jos jednu osobu koja bi uzela isti paket dobili bi 50% popusta. Znaci 2deluxe paketa po danu su iznosila 130$, odnosno 915$ za cijelo putovanje.

Cjenici u barovima prikazuju osnovnu cijenu. Recimo da pice kosta 10$, u toj cijeni nije uracunat obavezan porez koji je iznosio 18%, plus tips koji je ''obavezan'' posto je u americkoj kulturi to normalno.
Znaci u startu dodajte barem 50% pocetne cijene

Ako mislite kupovati pica u ducanu za vrijeme obilaska mjesta i ''prosvercati'' ih na brod - zaboravite. Sve stvari prolaze kroz skener pri povratku na brod, oduzimaju se, radi zapisnik te ih dobivate na sea dayu, odnosno na povratku krstarenja.

Ukoliko vas interesira vise, slobodno pitajte.
p3c3k je offline   Reply With Quote