Citiraj:
Autor Mommistake
Namjeravam s ženom otići na nekakav Cruise brodom - EU - USA.
Našao sam brdo toga, najviše me zanima nešto iz Rima u Miami, 13-17 dana.
Ima od 500-1200$ po osobi, što mi je ništa.
Jel itko bio na tako nečem da podijeli iskustvo?
|
Ja sam bil u rujnu 2019 na Oasis of the Seasu, tura po mediteranu, 7noci: Barcelona-Palma De Mallorca-Marseille(Provence)-La Spieza/Pisa(Florence)-Civitavecchia(Rome)-Naples(Capri)-(sea day)Barcelona.
Poslodavac nam je platil basic ponudu (sobu u sredistu broda, bez prozora/balkona) a sve ostalo je bil nas trosak
Sobu sam dijelil sa kolegom i bila je vise nego ok obzirom da smo najmanje vremena provodili u njoj a ponuda aktivnosti je bila takva da u 7 dana nismo stigli sve obici i isprobati sto od hrane sto od aktivnosti na samome brodu.
U basic planu imate ukljucenu neogranicenu hranu (u vecini restorana na brodu, od ranih jutarnjih sati pa do kasnih vecernjih - najkasnije se do 2 ujutro mogla uzeti pizza) a pice se svodi na vodu s vocnim okusima (voda u koju su potopljene kriske raznih agruma)
Gazirana pica i alkohol se dodatno naplacuju. Samo za vrijeme prvog dana imate mogucnost kupnje paketa pica koja ce bit vazeca za vrijeme cijelog boravka na brodu inace prosla baba s kolacima, osudeni ste placati po potrosnji a to na kraju ispada poprilicno skupo. Nije moguce kupiti za odredene dane, znaci ili sve ili nista. Cijena za deluxe paket koji je ukljucival sve (gazirana pica, pive, vina, zestoka pica i koktele) je bio 74$ + 18% poreza, sto bi iznosilo oko 87$ a ukoliko ste nasli jos jednu osobu koja bi uzela isti paket dobili bi 50% popusta. Znaci 2deluxe paketa po danu su iznosila 130$, odnosno 915$ za cijelo putovanje.
Cjenici u barovima prikazuju osnovnu cijenu. Recimo da pice kosta 10$, u toj cijeni nije uracunat obavezan porez koji je iznosio 18%, plus tips koji je ''obavezan'' posto je u americkoj kulturi to normalno.
Znaci u startu dodajte barem 50% pocetne cijene
Ako mislite kupovati pica u ducanu za vrijeme obilaska mjesta i ''prosvercati'' ih na brod - zaboravite. Sve stvari prolaze kroz skener pri povratku na brod, oduzimaju se, radi zapisnik te ih dobivate na sea dayu, odnosno na povratku krstarenja.
Ukoliko vas interesira vise, slobodno pitajte.