Tema
:
Dorada kućne mreže
View Single Post
01.12.2022., 18:45
#
23
Karlo666
Premium
Moj komp
Datum registracije: Oct 2010
Problem nije bio u kablovima. Resetirao sam postavke mreže i opet dobio očekivani gigabitni prijenos podataka. Inače nisam mrežar ali drago mi je da router radi kako treba.
Ili si loše terminirao RJ45 ili sam kabel kojeg si postavio je negdje oštećen pa ti daje max 100MBit.
Ako si početnil obavezno izbjegavat bezalatne konektore.
Za 1GBit LAN vezu trebaš sva 4 para uredno terminirat inače imaš samo 100 MBit LAN vezu.
Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk-->
Citiraj:
Autor
Splitska Posla
Update: nisam još kupio Cat5.E kablove ali sam mjenjao parametre konekcije. Jedan od njih se zove "Link negotiation", a defaultna opcija je "Ignore". Na oba računala sam se poigrao tim opcijama i testiranjem opet dobio brzine prijenosa podataka sporije od očekivanih. Naravno, uspio sam zaboraviti lozinku od routera pa sam i resetirao router i otišao spavati.
Maloprije sam ponovio test s drugačijom kombinacijom kablova. Izbacio sam onaj Cat.5E i koristio samo Cat5 iliti "starovičke" kablove ali dobio sam veće, očekivane brzine, konkretno 103.28MB/s odnosno oko 866 Mbps.Što sam bogu skrivio?
Na slici: test brzine prenosa datoteke veličine 1000000000 bitova (jedan gigabajt) između dva računala i kablovima kategorije Cat5:
Problem nije bio u kablovima. Resetirao sam postavke mreže i opet dobio očekivani gigabitni prijenos podataka. Inače nisam mrežar ali drago mi je da router radi kako treba.
Ili si loše terminirao RJ45 ili sam kabel kojeg si postavio je negdje oštećen pa ti daje max 100MBit.
Ako si početnil obavezno izbjegavat bezalatne konektore.
Za 1GBit LAN vezu trebaš sva 4 para uredno terminirat inače imaš samo 100 MBit LAN vezu.
Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk
3,
Karlo666
Vidi profil
Pronađi još poruka od Karlo666
Moj komp
CPU:
i7-4790K @4.7Ghz 1.3 --->Adaptive
MBO:
Asus Maximus Hero VII
RAM:
4x8GB Corsair Vengeance Pro Series 2400MHz