Tema: Putovanja
View Single Post
Staro 01.12.2022., 14:51   #752
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Moshus Pregled postova
nemam iskustva sa time, ali nije li bolja opcija neko cruzanje bliže obali pa posjete razno raznim "egzotičnim" destinacijama?
kod ovog prekooceanskog ne vidiš kopna 2 tjedna. nije li to onda isto kao da odeš u neki hotel sa 5 zvjezdica i ne izlaziš iz njega 2 tjedna?
Nije baš tako.
Italija - Francuska, Španjolska - Portugal - 5 dana ocean - Bermude - Bahami - Miami. Staje se na svemu što sam naveo.

Što se EU tiče, prošao sam 80% zemalja u EU, još im fale skandinavske i par istočnih. Zato je ovo nešto čemu naginjem.

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Nemoj zaboraviti uračunati napojnice za apsolutno svaku uslugu na brodu. Jeftini cruise ispadne na kraju jako skup kad na tu osnovnu cijenu dodaš hranu, cugu, napojnice i sve ostale usluge i dodatke na usluge koje se na brodu nalaze.
Dosta skrivenih dodatnih troškova ima pa se informiraj ranije.

Nisam išao, ali sam se raspitao jer me zanimalo. Maltene su iskustva ljudi ispala takva da si praktički ljudski novčanik, zatočen s brdom drugih i dani plovidbe ti se svode na to da si kao u velikom shopping centru koji ima bazen, restoran i bar, a svaki dan je subota.
Noćna mora, barem meni.

Sobe u toj kategoriji cijena su praktički malo veći ormari duboko u trupu broda, bez prozora.

Čuo sam i pročitao svašta. Nemoj se zaletavati jer je jeftino

https://www.theclever.com/20-nasty-f...ou-didnt-know/
Nije baš tako, eto, već sam par upitao poslao, većina soba je s prozorom i može se doplatiti za balkon. Ove najjeftinije jesu unutra, bez prozora, te su po 400$, to ne bi uzimao. Prozor ili balkon, ovisno kolika bi bila razlika.

Gledam all-inclusive, zato možda imam neke prednosti, no da se razumijemo, 15 000kn za dvoje nije jeftino, nego je meni prihvatljivo, što ne eliminira jedno od drugoga. Trebam doći do rima, trebam se vratiti doma iz Miami-a, trebam 2 tjedna auto u rimu ostaviti. Želio bi i Miami vidjeti 2-3 dana, želio bi možda i u Rimu ostati dan-dva.

Tako da, generalno, ispod 30k kn ni ne računam, ali to mi je prihvatljivo.

Za ovo za tipove i to, ne znam, ali hvala za info, svakako provjerim to. Ali kad razmislim bolje, stvarno je tako nešto za očekivati.
Nije da idem sutra, ali planiram u sljedećih 8-9 mjeseci otići. Ako sve bude u redu.

Našao sam ovaj članak: https://www.riopricesaputovanja.com/...cBFq0dFLSIIK_U
Pa mi se svidjelo.

Više me brine, što raditi na brodu 17 dana? Pogotovo 7 dana u oceanu. Nisam kockar, nisam lik koji može sjediti na bazenu satima i pržiti se. Više sam za baciti se na glavu u more, otići van u kafić i piti pivu u hladu.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 01.12.2022. u 14:57.
Mommistake je offline   Reply With Quote