Namjeravam kupiti odgovarajuće Cat.5E kabele i ponoviti mjerenje te ažurirati forum o izmjerenim brzinama.
Potom namjeravam kupiti bežični mrežni adapter u USB izvedbi koji podržava 802.11ac wifi standard, poželjno da je stabilan i pouzdan na operativnim sustavima sa Linux kernelom. Svaki savjet po tom pitanju je i više nego dobrodošao. Pucajte! -->
Kako bi nadoknadio štetu koju je prouzrokovala napuknuta kupa na krovu zgrade što je posljedično dovelo do prokišnjavanja sobe uslijed čega je određena količina kišnih oborina, kap po kap padajući na moj router uzrokovala kvar istoga, odlučio sam se za kupnju novog routera i time ponovo umrežio uređaje kojima je potrebna internetska veza ili djeljene podataka.
Uz pohanu junetinu s pomfritom, kupnja novog routera dodatno je uveličala proslavu ovogodišnjeg Dana Republike. Kurir me nazvao baš u trenutnu kad sam sjeo da popijem jutarnju kavu. Zamolio sam ga da mi pošiljku dostavi u kafić što je on prihvatio te, ne časeći časa pohitao kako bi mi uručo najnoviji router firme TP-Link modela u oznaci modela Archer C1200, AC1200. Po kritikama, to je sasvim solidan all-arounder za kućne potrebe nezahtjevnih korisnika (dva-tri mobitela, nas, backup).
Slika neotpakiranog uređaja na radnom stolu:
Uz router je došao jedan Cat.5E kabel koji omogućuje brzine prijenosa podataka do 1000Mbps (1 Gbps). Moj stari router nije podržavao tu brzine prenosa podataka pa sam tražeći po kući očekivano pronašao tek nekoliko Cat5 kabela. Testirajući brzinu prenosa podataka ista nije prešla 11.21MB/s odnosno oko 94 Mbps.
Na slici: test brzine prenosa datoteke veličine 1000000000 bitova (jedan gigabajt) kombinacijom Cat5 i Cat5.E ethernet kabela: Namjeravam kupiti odgovarajuće Cat.5E kabele i ponoviti mjerenje te ažurirati forum o izmjerenim brzinama.
Potom namjeravam kupiti bežični mrežni adapter u USB izvedbi koji podržava 802.11ac wifi standard, poželjno da je stabilan i pouzdan na operativnim sustavima sa Linux kernelom. Svaki savjet po tom pitanju je i više nego dobrodošao. Pucajte!
Zadnje izmijenjeno od: Splitska Posla. 30.11.2022. u 21:40.
|