View Single Post
Staro 30.11.2022., 06:05   #4437
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Evo naštelao sam monitor po rtings-u i skinuo njihov icc profil i upogonio ga. A ne znam, baš su mi čudne boje općenito u odnosu na starog. Držim ga na 0% brajtnesa jer mi je sve drugo prejako, barem za same win. Što se FW-a tiče, skinuo sam onaj Dell Display Manager i tu ima opcija updatea, ali veli da je sve najnovije. Isto tako, tu se nešto može i štelat po monitoru, ali nema sve kontrole koje su na samom monitoru. I Dell-ov driver isto ima nekakav ICC profil, ali sam čuo da nije baš nešto.Ovo sa LEDicom se da ugasit...samo kad monitor radi, ne i kada je stdby.

A što se tiče igara i 165hz, prvo da naglasim da sam upalio i AF overlay i sam FPS counter od monitora koji je PREVELIK, kao da ga je slijepac radio i po tome zaključio da su to stvarno ti herci/FPS i da sve radi. Isto tako nema kidanja slike, dakle VRR radi kako treba.
Probao sam Uncharted 4 sa DLSS-om i na mojoj kanti se vrti od 120-165, Prodeus 144-165 i rastavlja grafu gore od Furmarka (čudo jedno taj Unity engine, otišla je pod UV bez problema na 200w, obično ne prelazi 150w u igrama), GZDoom ja zakucan i Amid Evil je isto zakucan na 165...i....ništa mi nije jasno, mislim čim sam u win prebacio sa 60 na 165 sam skužio da miš malo lijepše klizi, ali evo u igrama mi se ovako na prvu čini isto ka na 60hz. Vj se bolje kuži kada se opet prebaciš na 60hz sa 165hz, ali nisam nešto oduševljen. A grafa po svemu ispada taman za tu rezu. Sinoć su me bolile i oči glava malo. Vidim još par dana, ako ne, kolega s posla mi već nudi lovu.
Iskreno po YT i napisima sam očekiva drugi Isusov dolazak od VRR i visoke hercaže, ali nije me uopće oduševilo. Disclaimer: ja i nisam neki primjer, jer em igram većinom stare igre, em sam SP only, RT uvijek off i očito mi je 60hz više no dovoljno... Dakle ja nisam jedan od ovih YT svijetlećih RGB gejmera.

EDIT: Eh da, primjećujem da kad skrolam po netu, slika je uvijek savršeno oštra i jasna. Na starom monitoru se vidilo kak se mrvu zamute kod brzog skrolanja, ali u igrama nikada nisam vidio ovako nešto.
I u usporedbi sa mobom, slika mi je puno plavkastija, a na mobu nije uključeno ništa tipa night vision/shift i slične kerefeke.
Znam da, cjepam dlake, ali eto, to su moji doživljaji.

EDIT 2: Ebo vas HDMI na kompu, sa tim govnom se spaja na telku, na monitor se uvijek spajajte DP-om. Evo na ovom Dellu uredno radi 165hz sa 10bit bojom preko DP-a. Full range naravno.

Zadnje izmijenjeno od: Disco. 30.11.2022. u 12:11.
Disco je offline   Reply With Quote