Stigao Dell danas. Prvi dojam je da će mi oči izgorit na 5% brightnessa i da će CRVENA izaći iz monitora i izdevetat me. Strašno kako su boje naturpijanje. Držim na FPS presetu. Ako netko ima neke normalne postavke može mi šibnut na PM ili tu. Volim žućkastu bijelu i ne volim da crvena ovako vrišti. Grafa mi je odmah skužila monitor i uključila gsync.
Može li se i kako updateat FW na ovom monitoru i što bi sve trebao uključit/isključit da to radi kako treba?
U win sam prebacio na 165hz, nV je sama uključila gsync. Na monitoru mi je OD na Fast, isključio sam skroz HDR jer me ne zanima na neOLED ili ne FALD sa bar 500+ zona monitoru. Upaljen je i AMD Freesync na samom monitoru. I nije mi baš jasno, vidim audio postavke...šta ima i zvučnike?

Kad sam out prebacio na sam monitor, nije bilo zvuka (na TV-u preko HDMI mi ima).
E da, i ovih 27 inča mi je ful ogromno sada, dobro da nisam uzeo 32 jer mi je i ovo previše. Scaling na 100% mi je taman, sve je fino superoštro u odnosu na 24/1080p.
EDIT: Našao neki alat koji ''clampa'' sRGB i vau, odmah boje normalnije, nisu više vrišteće.
https://github.com/ledoge/novideo_srgb/releases
Izgleda da je samo za nV grafe.