Citiraj:
Autor tomek@vz
Zato izbjegavam Flatpak i Snap ko kugu. Smrdi na Bug u smjeru hid/dbus (vidi jel ima u journalu ista korisnog u to vrijeme) drivera... al daj malo vise detalja kako ti se to dogada....session kroz TW i na klijentu s druge strane Virtualbox ili kak? Jel se isto dogada kad koristis Virt-Manager/qemu umjesto Virtualboxa? KDE bi mogo biti uzrok problema posto provodi komunikaciju na toj razini ali po onome kaj sam vidio KDE i Plasma su u zadnje vrijeme tolko ispolirani da bih prije okrivio TW/Virtualbox combo....
|
Ma mrzim i ja, ali kad nekih app uopće nema kao deb pa sam osuđen na Flatpak, a Snap sam skroz maknuo. Bio sam ga koristio samo za Authy i to je radio jako bugovito pa sam sve OTP-ove prebacio u KeePass i Authy logično više nije trebao.
Na KDE imam oboje lokalno instalirano, TV koristim za spajanje na druge PC-e kod kuće i kod klijenata, a VB za izolirani VPN, testiranje aplikacija i koječega na drugim OS-ovima. Od drugih hypervisora imam još VMware i ista stvar i s njim. Tijekom prebacivanja iz app u app se sporadično pojavi taj problem, ne mogu ga namjerno reproducirati.
KDE u Kubuntu ne zapisuje skoro ništa logova u journalctl, nisam se sjetio pogledati xsession errors. Koliko je Fedora previše verbose, toliko ovaj "šuti". Kad se dogodi ovakav bug, onda nemam ništa, vidim samo FW logove gdje je blokirao neku konekciju i moje skripte što se vrte u pozadini.
Ma imam ja još bugova sa KDE, nije to sve, ali ovo me baš nervira.