View Single Post
Staro 28.11.2022., 17:25   #1818
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Koristi li netko aktivnije kombinaciju KDE, VirtualBox, TeamViewer i Flatpak aplikacije? Događa mi se to da miš djelomično prestane raditi, kao da se nađe neki nevidljivi layer između miša i aktivne aplikacije jer ga mogu pomicati, ali baš nigdje ne reagira na klikove i scroll. U Flatpak aplikacijama pak mogu klikati, ali ne radi scroll. Onda otvorim drugi TTY i u njemu restartam kwin, nekad je potrebno 2-3 puta da dođe k sebi. OS je Kubuntu 22.04.1 LTS, Plasma 5.24.6, nisam htio ubacivati neslužbeni repo za noviju.

Zato izbjegavam Flatpak i Snap ko kugu. Smrdi na Bug u smjeru hid/dbus (vidi jel ima u journalu ista korisnog u to vrijeme) drivera... al daj malo vise detalja kako ti se to dogada....session kroz TW i na klijentu s druge strane Virtualbox ili kak? Jel se isto dogada kad koristis Virt-Manager/qemu umjesto Virtualboxa? KDE bi mogo biti uzrok problema posto provodi komunikaciju na toj razini ali po onome kaj sam vidio KDE i Plasma su u zadnje vrijeme tolko ispolirani da bih prije okrivio TW/Virtualbox combo....