Citiraj:
Autor c-shadow
Jesi probao neki od drugih speedtest servisa?
Recimo: c, dslreports.com, metar.carnet.hr, openspeedtest.com,...
Imaš i CLI verziju od ookle pa možeš i browser isključiti iz kalkulacije.
|
- Probao sam onaj od t-coma tj. speedtest.ht.hr i isto samo iz Edgea je full upload

.
- Onaj carentov je cini mi se prespor server (ipak su nedavno slavili 30 godina , mozd aje jos uvijek isti server

), na njemu su rezultati totalno random, nekad mi tamo i download baci jedva 50Mbit nekad 700 nekad 500 a uplaod tamo varira od 30 do 350 Mbit, nema pravila

.
- Sto se tic ookle probao sam i CLI verziju (mislim da sam to i spomenuo gore u tekstu) bez poboljsanja tj. isti rezultat.. ali ima i win aplikacija (to je na screengrabu) koja nije u brosweru pa isti/los rezultat.
- Fast.com kolko vidim je od netflixa i taj mjeri samo download (logicno jer s netflixa tj. downloadamo content a ne uploadamu njima

)
- openspeedtest.com sam sad probao (nisam znao za taj, thx) ali cudan je rezultat, Tamo iz FFoxa pokaze 944/61 a iz Chromea 909/83 ali tam ni Edge nije bajan, 918/89
Citiraj:
Autor Pupo
Probaj napraviti traceroute prema googleu s tog kompa i s nekog koji ti radi ok pa usporediti.
|
To mi nije palo na pamet pa budem probao, THX.
Premda nevidim sto bi to trebalo imati razliku kad mi je gateway sa svih kompova/cjele mreze isti (gateway je sad DreamMachine SE ali nije bilo nist drugacije ni kad je bio cisti A1 router)... Ili sam nesto previdio sta bi moglo biti drugacije od kompa do kompa u tom slucaju ?