Svaki radio koji drži do sebe ima i web stream. Pa neki pametni zvučnik ili stari mob ili uradi sam rješenje kao Raspberry sa
https://moodeaudio.org. Može biti i prva serija, najstarija, najjeftinija, sa najjeftinijim USB audio čipom ako si fensi, meni je i onboard izlaz bio ok za te namjene. Kontrola preko mobitela ili ekrana, ako imaš DIY sklonosti. Mada je i kontrola kao takva rijetko potrebna, kad se upali nastavi gdje je stao i drnda u pozadini
Nekad prije 5+ godina sam u kuhinji imao Volumio na RPi-u upravo zbog tih razloga. Krči, šušti i samo par lokalnih stanica... na drugom dijeli kuće ista linija na istoj "anteni" (komad tanke žice zapravo) je čuda lovila ali u kuhinji kao u crnoj rupi
Čudo taj mali Raspberry Pi, prva serija, mali A model 256MB RAM sa 1 USB. I dalje radi, sa CoreELEC instaliran i vrti video prezentacije na projektoru
Iščupaj utrobu tog Lidl govanceta (iako, jbg, gro stvari sam kupio tamo i redom sve ok ako ne i odlično) i uvali RPi unutra. Kad si već izbušio rupe u elementu