Ja uzeo HyperX Cloud Alpha u mallu na akciji za 420kn. To su skoro iste kao i Cloud 2 samo imaju malo bolji raspon zvuka i navodno malo bolji zvuk općenito plus što mu se i kabel može odspojiti (a ne samo mic kao kod cloud 2). Mogu reć da sam se ugodno iznenadio kvalitetom zvuka (iako su recenzije jako hvalile). Zvuk je konzistentan i čuju se odlično svi tonovi. Bas je mrvu jači ali niti blizu kao neke druge gejming slušalice, nije pretjerano. Imam i profi studijske sluške jer se bavim video editingom i mogu reći da ove mogu sasvim solidno odraditi i taj dio a i slušanje muzike će biti gušt što se ne može reći za većinu gejmerskih sluški (bar onih ispod soma kuna) jer nemaju konzistentnost niti se čuju svi tonovi kako treba a bas bude obično toliko naglašen da ubije skoro sve druge zvukove. Kvaliteta izrade je isto na razini za taj cjenovni rang, u biti bolja je i od dosta skupljih koje sam probavao (okvir je metalni). Udobne su dovoljno iako su malo preko 300g. Jastučiči su prilično duboki, dovoljno veliki za veličinu prosječnog uha i taman debeli a nisu pretvrdi ni premekani. Čak i drajveri imaju neku "futru" na sebi. Fora je i taj kontroler na žici jer se može bez problema i bez gledanja rihtati jačina zvuka i mjutati mic. Uz sluške ne ide nikakva zvučna a dobije se platnena vrećica i produžni kabel za spajanje mica i sluški na komp (3.5mm). Mislim da cloud 2 imaju prek usba tu zvučnu ali koliko čujem i nije neki napredak. Navodno razer ima odličnu karticu i soft. Kabel je obložen "tekstilom" i to je po meni plus jel se ne frka lako.
U obzir su mi dolazile i Steelseries nova i arctis serije koje su uglavnom nešto lakše ali ove nove imaju taj idiotski sistem s trakom koja nije više na sajle pa nije to baš više ni tak udobno (pogotovo za glavonje) a zvuk se može sakriti u odnosu na siberia modele od prije. I kvaliteta izrade je da se zapitaš od kuda ta cijena. Plastika ali ono....loše.
Cloud 2 bi trebale biti vrlo blizu ovih tak da ni sa njima nećete fulati.
Dakle, Cloud alpha ima od mene toplu preporuku. A moje ocjene obzirom na cjenu su:
Kvaliteta izrade 10
Zvuk 10
Modabilnost (sve se da mijenjati lako) 9
Udobnost 9
Mikrofon 7 (bolji je npr. na Logitech pro ili na novijim Steelseries ali ne puno)
Značajke 9 (fali mi da se mic može uvlačiti i izvlačiti ali to je i dovelo do njegiovog štekanja na mojim starim steelseries siberia)
Izolacija 9 (čak i kad ništa ne svira u sluškama slabije se čuje sve okolo)