Tema: Automobili
View Single Post
Staro 23.11.2022., 14:48   #64487
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
U principu ti je elektronika detektirala preveliki tlak između turba i cilindara pa prebacila turbo u bypass mod (čitaj: safe/limp mode) da zaštiti motor da se ne razleti. Jedino mi ovo s jumperom nije jasno, ako je sve ostalo ok s motorom, izgasiš i ponovo upališ motor i sve se resetira. Znam jer sam ne jednom na svom starom Passatu gasio i palio motor u vožnji kad bi mi se to dogodilo.
Bome, ne znam, auto je bio bez greske. Prosao dijagnostiku, jednostavno je rekao da je zbog greske/zastite sigurnosno iskocio. Inace najiritantnija stvar na tom Audiju je bila kad si ostao bez vode za staklo. Stalno je skakao "vodoskok" ali neumoljivo. Jos kad si na otvorenoj cesti, covjek pomisli, da je nesto vazno, nesto sto trebas odmah provjeriti. Kad ono voda za staklo. S druge strane ostanes bez turba, a to nema dojave

Kad spominjete gume i spurove i ostalo. Sto s postenjakom Sever amortizerima? Nakon preseljenja, pa vracanju na staru lokaciju, pa rastave, izgubio sam vezu, jel uopce radi?

Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Dijagnoze preko foruma zaboravi, nekad mogu biti točne, ali svaki motor je specifičan i bez alata i spajanja na komp možeš samo nagađati. Stvarno svašta može biti
Jos vaznije, danas je covjek "sam na svijetu" stranac ako iskljucivo sve obavlja u ovlastenim, bas kad se desavaju ovakve stvari. Moras imati barem jednu, iz prve ruku preporuku poznatih, za pokojeg privatnog/garaza mehu. Jos vaznije, koji te slusa dok pricas, koji se moze deset minuta posvetiti onome sto radi izvan tipkanja narudjbe dijelova preko racunala, te odokativnih dijagnoza.

Slicnu pricu imao kolega, mijenjali EGR, Lambdu, pa nije to, pa idemo na motoric gasa, pa nije to, mora da je ispuh = sve po najmodernijoj EU satnici, uz dijelove i placanje cijene rada sata u ovlastenom.

Na kraju otisao do mog poznatog u Dubravi, covjek otvorio haubu i rekao - Bobina! Cim je stavio novu, sve nestalo.

.
Visage je offline   Reply With Quote