23.11.2022., 12:49
|
|
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Autor Colop
Ma kakavi, nikakve greške ne svjetle. Ni na Idriveu.
Auto je bio sredinom desetog u servisu na izmjeni prednjih pločica,i zamolio sam ih da bace na dijagnostiku i jel sve štima kako sam trebao na dulji put. valjda bi oni rekli da je bila neka greška vidljiva u programu.
Trenutno su obične, idući tjedan idu zimske koje su runflat.
Vozim auto u comfort modu.
Na jednom bmw forumu kažu da im to zvuči kao EGR ventil, što mi je lagano šok, jer auto ne ide samo po gradu, ima i autoceste svakih 2-3 tjedna minimalno po 300 km. Ulje mijenjam svakih godinu dana.
Gledam simptome:
Simptomi kvara EGR ventila najčešće su slabije perofrmanske motora. Ako prilikom ubrzanja osjetite da automobil ima slabiji odaziv na gas i slabije ubrzava, lako je moguće da je EGR ventil začepljen odnosno da je u kvaru. Jedan od simptoma je i povećana potrošnja goriva u odnosu na prije.
Jedino mi se čini da auto pije nešto više nego prije, obično resetiram kada napunim auto, a uvijek punim do vrha, mislio sam da je stvar u mojoj bžroj vožnji po AC.
|
Kvar EGR-a bi trebao paliti check engine lampicu. Ja sam imao tvornički opoziv hladnjaka EGR-a i povremeno mi je palio check engine lampicu. Na N47 mi nije javljao nikakvu grešku na dashboardu, ali u pozadini je ostala zabilježena greška na jednom injektoru. Dijagnoze preko foruma zaboravi, nekad mogu biti točne, ali svaki motor je specifičan i bez alata i spajanja na komp možeš samo nagađati. Stvarno svašta može biti 
Što se tiče potrošnje, uzmi u obzir i vanjsku temperaturu 
|
|