Tema: Automobili
View Single Post
Staro 21.11.2022., 20:04   #64405
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp

darkydark's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
Eurosrce je zmijolik katkad, posebno ako nemas rodjaka poznatog, kako si na kraju naplatio i realizirao popravak? Prije spomenuo, da kupci nemaju blage veze (kao i stosta ostalo danas) kakve potencijalne troskove mogu imati s tom bojom. A prodavaci, redovito presute. Boja je velicanstvena, ali siguran sam da bi informiraniji potencijalni kupac, mozda ipak izvagao odluku, kad bi znao vise.
To je bila fina saga. Ja u nijednom trenu nisam tražio nikakvu lovu nego „vraćanje imovine u prvobitno stanje“
Pozitivne stvari
100% krivica priznata od strane lika koji me napucao, potpisao "priznanje" u roku od sat-dva nakon nesreće u svom matičnom osiguranju (Euroherc)
Poslikao sam sve što treba i ne treba odmah nakon nesreće, a moj suvozač je odmah zvao policiju.
Negativne stvari
Murija kad je stigla - vidla je da su oba auta u voznom stanju i otkantali nas i otišli dalje - rekli da popunimo EU izvješće
Euroherc nije sporio da me lik udario (lik je potpisao da je kriv i da me udario) no sporili su nastalu štetu, ne u iznosu nego u obujmu - njihova tvrdnja je da sam najveći dio štete imao od prije i di sam potegnuo neki stupić, a da me lik malo ogrebao (makar je on potpisao da je kompletnu štetu on sam napravio)

Uglavnom nakon telefonskog poziva da kakvu su mi to inicijalnu procjenu\ponudu ili što već poslali i malo guglanja zaključio sam da telefonski nema ništa i krenuo skupljat informacije na svim frontama.
Prvo je bilo osporiti njihovu procjenu i uključiti što više institucija prije slanja inicijalnog prigovora.
Zatražio sam od par pravnih osoba koje su imale moj auto pod nadzornim kamerama i benzinske na kojoj sam bio par sati prije "štetnog događaja" kroz GDPR zahtjev snimke svog automobila sa jasno vidljivim timestamp-om. Naravno telefonski su mi svi rekli da navedene snimke eventualno daju policiji uz nalog i otkantali me po brzom postupku - no nakon službenog GDPR zahtjeva sa spominjanjem članaka s AZOP-ove stranice i ovog članka i paprenih kazni priča se mijenja. Drugi dan od slanja zahtjeva od svih dolazi poziv od „Osobe za zaštitu osobnih podataka“ ili pravne sližbe - svi su rekli da su snimke izdvojene i da će mi se javiti unutar zakonski propisanog roka sa svojim odgovorom. Snimke sam dobio, no tek nakon rješavanje svega s Euroherc-om – ovo napominjem jer možda još nekome dobro dođe.
Kontaktirao sam svoje osiguranje i izvid štete napravio i kod njih s obzirom da je počinitelj poznat, kao i činjenica da je krivnju u potpunosti priznao.

Išlo je pisanje žalbe gdje sam se žalio na 4. stavke
1. Krivo navedene podatke o mom vozilu (motor, boja, mjenjač)
2. Trajanje izvida, 12 minuta papirologije i 2-3min izvida
3. Posebna zapažanja procjenitelja – gdje je on zaključio da dio štete nije nastao tokom prometne
Tu sam transponirao branik auta koji me „pogodio“ preko svoje štete i side by side usporedio štetu na njegovom prednjem i svoje kraju

4. Telefonski poziv gdje me optužuju da pokušavam popraviti prethodno nastalu štetu i prevariti ih (njihov automat se sam hvali da snima sve razgovore radi poboljšanja usluge)
Tu sam im naveo da sam kroz GDPR zahtjeve zatražio snimke svog auta od svih pravnih osoba čije kamere su me ulovile taj dan, njima citirao gore spomenuti članak i s obzirom na ovakvu inicijalnu procjenu i tretman spomenuo da jedan takav zahtjev uskoro dolazi i njima s obzirom da bi ovo zbog relativno sitne love moglo imati sudski epilog pa bolje da imam snimke nego da nemam.
Za 3 i 4 sam poslao i prijavu HANFA-i gdje kad sam telefonski zvao sami su rekli „pretpostavljamo Euroherc vas muči?“ Uglavnom prijava HANFA-i je bila ne na iznos nego na neprofiesionalno ponašanje i da smatram da u roku 2 minute s Vivax tabletom niko nemre ništ dobro poslikat i procijeniti, a pogotovo ne klinac koji pitanje dal ima 18 godina.
U međuvremenu sam im poslao i GDPR zahtjev gdje tražim da mi dostave sve podatke koje imaju o meni kod sebe, uključujući sve snimke mene i moje imovine nastale u njihovim prostorima – i naravno ponovno linkao gore spomenute članke.

Par dana nakon toga prvo me zove njihova pravna služba, bar su se tako predstavili i pokušava inicirati razgovor, na kaj se zahvaljujem i usmjeravam ih na svoj email da je bitno da za sve rečeno postoji pisani trag. No ispalo je da ih zanima kolko sam ozbiljan oko prijave HANFA-i i GDPR zahtjeva na kaj teti velim da možemo nastaviti na telefon ako pristane na snimanje razgovora, nakon cca pol minute muka i „konzultacija s kolegicom“ pristaje i da velim im GDPR zahjtevi su odobreni – snimke dobivam kroz 10 dana, vaši se još nisu javili. Hanfa je prijavu zaprimila, javiti će mi se da im dostavim nekakvu izjavu kroz xyz dana.
15 minuta nakon tog razgovora dolazi „revidirana procjena“ i vele nek vozim auto u koji ovlašteni hoću s „revidiranom procjenom“ i da će servis to dalje s njima riješiti.

Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
Dosta ekipe je prestalo raditi, pregrupirali se na druge stvari, ili su jos dublje usli u "detailing" pricu, koja je sad toliko naplativa, da neki prije (koji jesu) imali naslov limara/lakirera, danas navode da su "detailing centri" prije svega. Te isti listu ljudi, po nekoliko mjeseci cekaju da dodju na red, nije sala.

Posebno folije koje se spominju. najskuplja serije, recimo3 M Di-noc, koja imitira drvo/kozu,strukturirane materijale, njih se niti jedan centar/diler, ne usudi drzati na skladistu. Imaju rok trajanja dok stoje, za veliku kolicinu su preskupe vecini da ih drze i pogadjaju, koji ce motiv, te u kojoj velicini netko kupiti. Pa onda na kraju jos duze sve cekas. Zato mnogi kupe s alije ili ebaya povoljne pa s njima rade. Jedan poznati je htio u Di-noc kozu presvuci retrovizore i kuciste od visokotonaca. Cekao je dva tjedna da se zavrsi. Mada je fenom i pazljivim razvlacenjem, moguce brzo realizirati, kad imas rebraste strukture, tu mora biti iskusna ruka koji ima stotine radove u stazu, inace je rezultat dobar a ne vrhunski.

Za podvozje ne pratim, jer isustvo mi je pokazalo, da postoje auti +30 godina bez znacajnije hrdje, a onda vidis slike koje sam nedavno postavio, RRovera, pod garancijom, koji nakon koju godinu, ima na nosivim dijelovima ima vec prohdjavanje. Digni auto kod limara, adresiraj stavku koju imas, ako je imas. Inace se ne bi zamarao.

Sigurno nisi iz kategorije koji ce ici bitumenirati podvozje, jer ne moze proci na tehnickom. A vosak i ostale stvari koje se rade, vidi po praonicama, ili oglasima, koliko naplacuju, te dal ti odgovara.

Keramike i ostale najskuplje zastite za lak, za jako skupa vozila, lijepo rade posao, ali nazalost, nece te spasiti, ako te netko zvekne bezobranije, naprijed ili nazad na parkingu ili prometu.

Ono sto mozes sam napraviti, za cijenu koje pizze, operes temeljito auto, pa si kupis (primjera radi) Sonaxov profiline Polymer Netshield zastitu. Koji ti radi 6 mjeseci zastitu na laku. Navodno ima i godinu dana. Osim toga, nakon kise, ili pranja, imat ce efekt "ala ispoliranog" odbijanja vode od povrsine, bez tockastog uzorka kapi, kad je mokar.
Folije me ne interesiraju, eventualno vosak pod podvozije ako za nešto love mogu spriječiti odlazak do limara i brige - to mi se isplati, ovo za lak - znam kakvo sam govno kupio, kaj je tu je.

Ak baš ostane par somića ekstra nakon ove zime možda ubacim keramiku nekakvu, al velim zasad samo vosak po podvozju gledam.

i7 11850H, 32GB, 17.3” FHD, RTX A3000
1TB A2000, 2TB KC3000
Linđa

i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
darkydark je offline   Reply With Quote