Tema: Automobili
View Single Post
Staro 21.11.2022., 14:31   #64403
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor darkydark Pregled postova
Niti mjesec dana nakon kupovine Mazge 3 BM 2016 sa Red Soul lijepo su me krstili udarcem u dupe na semaforu. Nakon poduže rasprave sa Eurohercom gdje su oni inicijalno inzistirali na popravku slomljenog branika i većine plastičnih kopči (i procijenili štetu od 700kn) finalni ceh je bio oko 9000kn (ako je vjerovati fakturi ovlaštenog) od čega je lakiranje, samo za branik, cca 3500kn
Eurosrce je zmijolik katkad, posebno ako nemas rodjaka poznatog, kako si na kraju naplatio i realizirao popravak? Prije spomenuo, da kupci nemaju blage veze (kao i stosta ostalo danas) kakve potencijalne troskove mogu imati s tom bojom. A prodavaci, redovito presute. Boja je velicanstvena, ali siguran sam da bi informiraniji potencijalni kupac, mozda ipak izvagao odluku, kad bi znao vise.

Citiraj:
Autor darkydark Pregled postova
Kad smo kod toga - ima 'ko preporuku gdje odraditi nekakvu preventivu u smislu zaštite podvozja, a možda i samog laka i koji su redovi veličine cijena za to? Do sad sam vozio drloge pa mi navedeno nije imalo smisla, no sad evo, situacija je malo drugačija.
Dosta ekipe je prestalo raditi, pregrupirali se na druge stvari, ili su jos dublje usli u "detailing" pricu, koja je sad toliko naplativa, da neki prije (koji jesu) imali naslov limara/lakirera, danas navode da su "detailing centri" prije svega. Te isti listu ljudi, po nekoliko mjeseci cekaju da dodju na red, nije sala.

Posebno folije koje se spominju. najskuplja serije, recimo3 M Di-noc, koja imitira drvo/kozu,strukturirane materijale, njih se niti jedan centar/diler, ne usudi drzati na skladistu. Imaju rok trajanja dok stoje, za veliku kolicinu su preskupe vecini da ih drze i pogadjaju, koji ce motiv, te u kojoj velicini netko kupiti. Pa onda na kraju jos duze sve cekas. Zato mnogi kupe s alije ili ebaya povoljne pa s njima rade. Jedan poznati je htio u Di-noc kozu presvuci retrovizore i kuciste od visokotonaca. Cekao je dva tjedna da se zavrsi. Mada je fenom i pazljivim razvlacenjem, moguce brzo realizirati, kad imas rebraste strukture, tu mora biti iskusna ruka koji ima stotine radove u stazu, inace je rezultat dobar a ne vrhunski.

Za podvozje ne pratim, jer isustvo mi je pokazalo, da postoje auti +30 godina bez znacajnije hrdje, a onda vidis slike koje sam nedavno postavio, RRovera, pod garancijom, koji nakon koju godinu, ima na nosivim dijelovima ima vec prohdjavanje. Digni auto kod limara, adresiraj stavku koju imas, ako je imas. Inace se ne bi zamarao.

Sigurno nisi iz kategorije koji ce ici bitumenirati podvozje, jer ne moze proci na tehnickom. A vosak i ostale stvari koje se rade, vidi po praonicama, ili oglasima, koliko naplacuju, te dal ti odgovara.

Keramike i ostale najskuplje zastite za lak, za jako skupa vozila, lijepo rade posao, ali nazalost, nece te spasiti, ako te netko zvekne bezobranije, naprijed ili nazad na parkingu ili prometu.

Ono sto mozes sam napraviti, za cijenu koje pizze, operes temeljito auto, pa si kupis (primjera radi) Sonaxov profiline Polymer Netshield zastitu. Koji ti radi 6 mjeseci zastitu na laku. Navodno ima i godinu dana. Osim toga, nakon kise, ili pranja, imat ce efekt "ala ispoliranog" odbijanja vode od povrsine, bez tockastog uzorka kapi, kad je mokar.

.
Visage je offline   Reply With Quote