Tema: Automobili
View Single Post
Staro 21.11.2022., 07:52   #64401
Tumor
prof.dr. gospodar svemira
Moj komp

Tumor's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Sto se tice dodatne zastite podvozja nisam siguran da li kod novijih auta to ljudi jos uvijek rade. Ako auto ide u ovlasteni onda bi oni morali jednom godisnje pregledati podvozje i oznaciti mjesta gdje je eventualno ostecena zastita zbog garancije na lim koja je u pravilu poprilicno duga. E sad, da li svi to rade pitanje je.
Ja sam zadnji puta to radio prije nekoh 20+ godina kada sam vozio spusteni auto, pa je na 2 mjesta bila ostecena zastita (to mi na servisu oznacili). Otisao kod lokalnog Mehe, on natrpao hrpu te zastite i nakon toga u servisu sve OK.

Sto se tice zastite laka razni detaileri nakon pranja/poliranja zastite auto keramickom zastitom i ona bi trebala stititi lak jedno duze razdoblje. Neki ju nanesu i na potpuno novi auto (kao Doxy). NIsam to nikada radio, pa nemam iskustva, ali navodno hoce zastititi lak od nekih ostecenja (naravno, nije svemoguce).

Opcija je i nanjeti na auto onu foliju koju ekipa stavlja da promjeni boju auta i dobije neku spicersku cool mat boju. To fino zastiti lak od ostecenja, ali to je i poprilicno skupa igra.
Te folije ne moraju mijenjati boju auta, ima prozirnih koje cesto zna ekipa stavljati na skupe sportske aute kako bi im zastitili lak.

Zadnje izmijenjeno od: Tumor. 21.11.2022. u 07:59.
Tumor je offline   Reply With Quote