Citiraj:
Autor X-Plosiv
Veliko meh. Parkiran je vani nonstop, cca 6mj i 11 000 km za sada. Kvaliteta laka kod Hyundaia naspram ostalih je loša. Jednostavno, rekao bih da je dosta tanji nego kod ostalih,/...
|
Kako parkiras vani, onda je tvoje iskustvo i osvrt najprecizniji koje se moze dobiti za konkretan model. Nedavno sam komentirao iskustva Mazdine
Red soul boje. Doduse, nije debljina, vec slozenost i skupoca procesa i aplikacije. A Damir mi je ispricao i o problemu koji su imali BMW-i, pretpostavljam da je sad otklonjeno i procesom revidirano.
Naime, bio je val novih modela, neovisno o modelu, te su imali s krovovima problema. Takozvani "kruska efekt" laka. Kako svaki veci lakireri, barem jednu osobu salje na edukacije za spoznaju svih novina i upoznavanje procesa pojedinih modela. Tako mi je rekao, da ne mislim da je nesto lose u BMW boji, dapace, da je dobra, da nisu stedjeli materijalom, ali krovovi su bili zadnji u procesu, farbala ih je robotska ruka (ako sam dobro zapamtio) te su bili jako pohlepni, da sto vise jedinica odrade prije zavrsne provjere. Pa je njemu i drugima, doslo takvih krovova na sanaciju. Za Kia/Hyndai, veli da je najveci problem, puno veca opreznost kod obrade, upravo da ne bi dosao do temelja prerano. Kia/Hyndai/... svake godine se usavrsavaju, moguce da i boju adresiraju u buducnosti. Kako ti imas N model. Ne znam, koja je njegova default boja serijska? Crvena kakvu je rodjak od Fanatika slikao? Ima li N, neku doplatnu boju, tipa, da je skuplja, prelazom, efektom, kao neki "paket" ili su iste iz normalnog i30 programa ponude boja?
Citiraj:
Autor X-Plosiv
Što se tiče EV, znam to i iskreno duboko se i nadam. Meni je veći problem kod EV međuubrzanje. Kada jedan prosječni EV ima ubrzanje kao neka jurilice na benzin/dizel, dobiti ćemo samo veća sranja u sudarima kada klincu od 18-20g daš EV auto koji ima 4 sec do 100.
|
Tu je isto trebala biti zadana SS stavka, ali koliko se proizvodjaci drze, ne znam. Da bi svi EV, bas zbog specificnosti ubrzanja,
pod standardno morali
svi imati sustav
predsudarne zastite, kao i otkrivanje pjesaka. Samo, koliko mi je poznato, te stavke se i dalje prodaju pod opcije - kod vecine ili manjine? Dvojim da povoljniji MG elektricar, kojeg spominjemo koji upis vise, dobiva SS serijski, bez doplate, te dal ga uopce ima?
Citiraj:
Autor rodney
Nije pitanje upuceno meni, ali imam kiu ceed karavan iz 2017, auto nije garaziran, vozi se stalno po terenu - planinarenje-kajak. Barem jednom tjedno se veze nesto na krovne nosace, i to je najveca steta koju imam, milijun malih ogrebotinica od gurtni. Ostalo, isto tako, nesto sitnih ogrebotina, ali nigdje nije proslo dalje od zastitnog prozirnog laka.
|
Trebao bi onda imati u gepeku, mali korekturni stik s bojom. Vjerujem datumski da se moze i dalje kupiti original. Ili ako su lakovi stariji od 3 godine, sto znaci da su za nijansu drugaciji od one kad je novi. Odite u Samoborsku 46, u centar boje. Nek vam uslika tocno vasu boju, te za pet-deset minuta dobijete mali stick za korekcije. Zgodno, kad je netko losije lakirao, razlicite elemente, pa dobio odstupanja, ili je stariji lak.
/