Tema: Automobili
View Single Post
Staro 19.11.2022., 22:09   #64390
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
Kako ga vozis preko godinu dana, bas me zanima, mozes li reci, kakvi su ti dojmovi s lakom na I30N? Jesi li garaziran, ili parkiras na otvorenim parkiralistima?

Ako da, jesi li imao do danas, kakve ogrebotine na laku, te kako si sanirao?
Pitam na tragu lakirera, koji vele da su Kia/Hyndai, nesto njezniji povrsinom.

Pa, dapace, bas bi htio cuti da si zadovoljan.

Veliko meh. Parkiran je vani nonstop, cca 6mj i 11 000 km za sada.

Znači, ajmo reći zadnjih 10g imao sam Citroen, Ford (ST, RS, Ecosport, Puma, Transit custom) i Dacie (Dokker), i Hyundai. Kvaliteta laka kod Hyundaia naspram ostalih je loša. Jednostavno, rekao bih da je dosta tanji nego kod ostalih, naprijed imam 1-2 točkice, a iza zbog razmaka među panelima (na lijevoj strani bubam 1mm, na desnoj 3mm) se počela grebati boja pa je cca 1cm boje se ogrebao, makar njihova ideja jest "možda ti je kamenčić" upao između. Moja ideja im je da će farbati cijeli branik ako misle tako

Što se tiče puštanje tragova, svaka 2 mjeseca očistim tragove ženinih noktiju na bravama. Ali to ti je isto problem i kod Mazde, cijeli forumhr ti ima desetke stranica o samom laku, doslovce pogledaš lak i ostane crta.

Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
Pa, ne znam kakva je situacije s regulatorima, gdje je stalo, ili revidirano.
Ali postojala je inicijativa od policije i zakonodavstva prema industriji globalno, radi sigurnosti pjesaka, da EV-i takodjer moraju generirati nekakvu vrstu zvuka, jer tiho priblizavanje je prepoznato kao potencijalno opasno.

Sto se tica simuliranja zvuka, ne ide samo u oponasanju, vec neki, kao kod BRZ/GT-a, zele da se zvuk prostire po citavoj kabini, kako bi svi jednako culi. Kod BRZ-a, kod poznanika, zvucnik je spusten tocno oko nogara, pa ga je jako lako odspojiti.

Što se tiče EV, znam to i iskreno duboko se i nadam. Meni je veći problem kod EV međuubrzanje. Kada jedan prosječni EV ima ubrzanje kao neka jurilice na benzin/dizel, dobiti ćemo samo veća sranja u sudarima kada klincu od 18-20g daš EV auto koji ima 4 sec do 100.

Što se tiče simulranja zvuka u kabini, meni je to sasvim razumljivo ali bi bilo lijepo da se može i softverski to maknuti. Meni paše više zvuk koji se čuje unutra od auspuha, a ne da mi se umjetno dodaje, doslovce nekada te bude sram u gužvi voziti.
X-Plosiv je offline   Reply With Quote