View Single Post
Staro 17.11.2022., 21:41   #9
jacobbb
Premium
Moj komp

jacobbb's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Antensko pojačalo otpada jer mi poremeti određene mux-eve (bosanski dvb-t2 mux a), probao sam sa nekoliko starih pojačala koje koristim za hrvatski mux i nula bodova. Bez pojačala sve radi odlično na jednoj anteni no odmah ispod antene je bolji signal nego kod pc-a nakon 20m kabla. Što je i logično da mora doći do nekog gubitka, no tih 5 do 7% gubitka meni puno znači na mux-evima koji su na granici, opet na tom bosanskom mux-u A. Nedavno sam kupio i bolji antenski kabli dosta skuplji nego što sam koristio ranije, sa puno manjim gušenjem, dobio sam osjetno poboljšanje u signalu no naravno da ne može biti signal ISTI kao ispod antene bez pojačala, a pojačalo ne smijem staviti jer kao što rekoh - poboljša mi to hrvatske kanale, uništi bosanske. Pošto je situacija idealna ispod antene mislio sam jednostavno sredit sve sa usb kablom, priključim stick odmah ispod antene i dalje spustim usb kabli do kompa. Sa 10m kablom radi, sa 20m kablom ne znam jer ga nemam no vjerujem da bi trebalo i to proći. Samo da još nije 400 kuna...
jacobbb je offline   Reply With Quote