Citiraj:
Autor 9800pro
Dts i dolby su surround formati, najviše dolaze do izražaja kad imaš surround sustav, 5.1 pa nadalje. Radi to i u stereu ali ti je to kao razlika između mp3-a i flac-a, bitrate. Možeš ti dobiti i Atmos na 2 zvučnika ali nemaš koristi od toga.
Možda čuješ da je malo bolje ali nemaš puni efekt zbog kojeg su ti formati i izmišljeni.
Sad mi palo napamet, uzmeš recimo novi Google TV player, ne znam kak se točno zove, staviš Kodi gore. U Kodiju samo staviš da ti sustav ne podržava DTS i on će sam slati 2.0 stereo u TV. Dalje onda kako imaš, kabel iz telke u zvučnike. Dolby pustiš ili vidi kako se telka nosi s time.
|
Eeee upravo to sam i ja gore pisao ... Elegantno rijesenje, podesiš i zaboraviš. 3klika misem i zaobišao je dts koji ce biti pretvoren u stereo i iz kodija ce ici stereo vanka. Sad nisam siguran, pisem po sjecanju, al mislim da treba obavezno kvackati i "downmix" radi toga da ne bi u izlaznom stereu dobio samo "dts-ov" FL i FR, a recimo izgubio govor koji je na centralnom kanalu. Treba se malo poigrati s postavkama.
Isto tako bilo koji drugi visekanalni zvuk koji uređaji ne podrzavaju moguce je downmixati "onthefly" u obicni stereo.
Ako znas baratati s kodijem problem se rijesi u pola minute, ako ne znas, u 3 minute 😆 Najjednostavnije rjesenje.