Citiraj:
Autor smuchac
Praktički nema skidanja limitatora. Kupio si npr. monofazni priključak od 5,75 kW i s njim dobiješ limitator od 25A koji se plombira i amen. Ako želiš više,nadoplatiš i u protuvrijednosti dobiješ jači. Ako npr. imaš 5,75kW a vučeš štajaznam 9kW postaješ sumljiv da si ili stavio sam u svom stanu jači limitator ili ga skinuo/premostio. Tad ti se programira brojilo na zakupljenu snagu kao što sam gore pisao i vraćaš se na plaćeni default. Može se i kazna popit za to jer se to tretira kao krađa struje.
Prekoračenja se naplaćuju priključcima u crvenom tarifnom modelu iznad 22kW koji nemaju limitatore.
Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk
|
Pošto si u tome, mene zanima kak je moguće da u stanu imam limitator 15A, a kolko sam vidio po HEP stranicama najmanje što se spominje je 20A?
Ako ja želim da mi daju 20A jel se to smatra povećanjem zakupljene snage koju moram platit? Režije nisu na meni pa me HEP odkantava s pitanjima, tek ako skužim da se to može relativno jednostavno/jeftino riješit ću se ić zapravo bavit time...
Zgrada je relativno nova (cca 2005.) i svi osigurači su 16A tako da ako upalim pećnicu, perilicu i još neki potrošač redovito izbacuje limitator pa me to živcira.
Thx