Tema: Putovanja
View Single Post
Staro 16.11.2022., 20:41   #744
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
@Ivan - nas je odusevila i Oaxaca (hrana), ali nije bas na Yucatanu San Cristobal de las Casas je isto lijepi gradic, a i obliznji kanjon je impresivan za vidjeti.

sto se tice Yucatana: Chichen Itza se moze sasvim pristojno obici u miru (iako je razvikana), samo treba doci veoma rano dok jos nisu busevi iz Méride i Cancuna/Playe dosli Valladolid je sasvim OK stop da brzo doci do tamo (pogotovo ako imate auto).
Ako ne ronite, razmislite da pocnete Playa / Cozumel imaju vrhunske opcije za roniti, tamo se da uloviti i za cenote. To je pak vrhunski dozivljaj
Tulum nismo stigli, ali par frendova je bilo u par navrata i svima se svidjelo.
Holbox je OK za chill, pjescana plaza, kakva knjiga i malo odmoriti, ali nista za razgledavati (osim svjetleceg planktona ako uletite u sezonu).

Moram pogledati u svoj little black book s putovanja ako imam nekih hidden tipova
Hvala na info!

Idemo krajem 3. mjeseca na 2 tjedna, našli dobar all inclusive deal u Playa del Carmen, adults only. Par dana odmora i aklimatizacije, pa 7 dana žestoko i onda ostatak odmor.

Da, ovo o dolasku rano ujutro ili malo kasnije popodne sam čuo već s par strana. Tog se ionako držim gdje god da odem

Imam PADI Open Water Diver položen, ali curu nikako da nagovorim da to odradi, tako da ću vjerojatno morati njoj naći neku drugu zanimaciju ako se nađe neka dobra lokacija za ronjenje. Mislim da ne mogu roniti u cenotama bez položenog cave divinga, osim ako domaći ne progledaju kroz prste.

Tulum, Valladolid i Holbox su u planu. Calakmul isto, tamo planiramo noćiti jer je 8 sati vožnje.

Skužili smo da ni planktoni nisu tad u sezoni, a i kitopsine više ne prolaze u toj količini, tako da smo tu malo razočarani, ali što je tu je.

Navodno su alge i morske trave problem jer doslovno prekriju obalu. Jesi imao kakvih iskustava s tim?

Šibni slobodno još toga ako se sjetiš. Pogotovo što se lokalne hrane tiče. Čuo sam s više strana da su ostali razočarani hranom, jer im je autentična meksička kuhinja ispala daleko lošija od onog što se u zapadnim meksičkim restoranima jede.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote