View Single Post
Staro 16.11.2022., 18:29   #12003
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Uspio sam se na jedvite jade spojiti na Arkana na način da sam na njega spojio samo laptop preko kabla. Stvar funkcionira samo nakon reboota Arkana, dakle dok se modem diže mogu mu nekako pristupiti. Znači koma je sve to skupa. GUI jasno kaže da je modem u bridgeu, pola postavki fali što je logično. Potvrdio sam da Arkan ima IP 192.168.1.1 jer sam već postao lud... Iiii nakon minutu konekcija pukne, sve se raspadne i izgubim konekciju. Neupotrebljivo! Čitaj dalje

Ne znam kako to napraviti s dual WAN-om Koristio sam davnih dana dual WAN za failover i load balancing u kombinaciji WAN+USB modem tako da mi nije stran feature.

Ako na primarnom WAN-u koji koristi WAN port na ruteru podesim PPPoE, onda na sekundarnom WAN-u mogu birati samo USB ili LAN 1-4 port kao load balancing ili failover. Ne mogu dvaput koristiti WAN port, a trenutno fizički ne mogu povezati ruter i modem žicom.

Ali probao sam sljedeće, zanemarimo sada dual WAN. Podesio sam konekciju na Asusu kao static IP:
IP: 192.168.1.100
subnet:255.255.255.0
gateway: 192.168.1.1

Asus dobije navedeni IP, pristupa netu nema ali manje bitno. Jednostavno ne mogu pingati ni pristupiti gatewayu. Jebeno ne kužim.

Kopajući bespućima interneta naletio sam na identičan problem i rješenje, tj dva rješenja - definiranje statičkog IP-a unutar same PPPoE konekcije ILI kreiranje statičke rute:
https://www.snbforums.com/threads/su...connect.80857/

Probao oba rješenja na identičan način kako je autor to rješio, nula bodova. Ili su jebeno zaštitili tog Arkana ili je modem u banani kada je u bridgeu. Mrzim kada nemam kontrolu nad hardverom. Samo sam htio pratiti dsl parametre dok testiram konekciju.