Citiraj:
Autor dzontra13
Pozdrav, imam isti problem medjutim monitor su mi vratili sa garancije i kazu da mu nista ne fali. Da li mogu da zamolim za follow-up post kada dobijete odgovor u vezi vaseg monitora?
|
Monitor kupljen u Protisu. Rekli su da je poslan u regionalni servisni centar, proslijedili su moje vide-e koje sam snimio. Bilo je problem i uhvatiti, cirka 1 - 5 min po jednom se pojavi. Mozda da probas uhvatiti mobitelom i upload na Youtube, pa im posaljes. Javim kad se vrati sa servisa.
Citiraj:
Autor VelimirSaban
Imam isti monitor 30ak dana, nikad nisam primjetio slično, a jako sam osjetljiv na te stvari. Čini se kao hardverski problem ili Overdrive postavka: pod Gaming - Overdrive nikako ne bi trebao ostaviti defaultnu "Smart OD", već staviti na OFF ili Picture Quality. Ako ostaviš SmartOD (bar kod mene) vide se razni artifekti u igrama.
Baš javi kad dobiješ monitor nazad.
|
Na monitoru sam koristio Picture Quality postavku, 240Hz, FreeSync ON, DC-P3. A SmartOD ne sjecam se jel radi uz FreeSync, mislim da ne. FreeSync sam koristio uvijek. No i na PS4 Pro se pojavljivalo isto, tako da... dunno. Svejedno mislim da monitor u bilo kojem rezimu rada ne bi smio raditi to sto radi.
U medjuvremenu kupljen monitor HP X27q. Na istom sistemu radi ko beba. Nesto losijih performansi al biti ce odlican drugi monitor.