Citiraj:
Autor xlr
Imaš možda ideju zašto mi je brzina na AX92U 200/50 dok je na Arkadyanu bila 250/50?
U principu sam napravio setup samo za internet pvc (nemam maxtv) prema tvojim uputama, nisam ništa dalje kopao:
http://forum.pcekspert.com/showpost....ostcount=11868
Nisam dirao DSL settings u administration postavkama. Trebam li?
|
Malo mi je prečudno da ima puno manji SuperVectoring speed od ISPovog.
Znam za jednog korisnika u HR sa istim uređajem koji ima na SuperVectoringu po 10Mbit-20Mbit više od ISPovog isto Arcadyana.
Što sve piše u DSL Logu?
Može Screenshot?
Jesi mu updateao FW na najnoviju verziju?
Možda da probaš Official Beta Firmware sa novijim xDSL Driverom?
https://uktechhub.com/forums/topic/a...beta-firmware/
Vectoring State bi trebao biti Full.
Ako nedobivaš Vectoring State Full zovi SZK da vide u čemu je problem a ako i treba nek pošalju tehničara ali nekako mi smrdi da taj Asus što si ga uzeo za dobru cijenu jer može biti da ga je prošli korisnik abusea a zna toga biti.
Vectoring stateovi su:
0 VECT_WAIT_FOR_CONFIG
1 VECT_FULL
2 VECT_WAIT_FOR_TRIGGER
3 VECT_RUNNING
4 VECT_DISABLED
5 VECT_UNCONFIGURED
Setup je uvijek isti.
Preskočiš sve QuickSetup igrokaze i podigneš pod VDSL WAN jedan PVC sa odgovarajućim vrijednostima (VLAN ID,MTU,PPPoE User/Pass).
Stvari tipa SRA isključi u DSL Settingsima.
Ako to nemožeš rješiti ama baš nikako ili uređaj nemože da dobije Vector State Full što god uradio to znači da je do njega i zbog takvih igrokaza izbjegavam uzimat korištene modem routere.Nikad neznaš što je prošli korisnik s njim radio.
Imam u ormaru jednog korištenog Asus VG VoIPa,prvo je nakon 24 sata odbijao konekciju na WebGUI dok ga nebi rebootao i nakon nekog vremena samo je prestao da odradi bootup.
Zapne u bootloop i gotovo.
Npr. jedan used TPLink VoIP nema toga boga da dobije bolju brzinu od prastarog ZTE V4(VDSL2 non Vectoring) i krepan mu je WiFi.
Najbolje ga vrati dok još možeš ako nebudeš riješio ovo jer kao što kažem drugi korisnik iz HR(nije na PCE) sa istim uređajem dobiva Vectoring State Full sa 10Mbit-20Mbit više od ISPovog.