Citiraj:
Autor Dr. Strange
Jezgre su nebitne, bitne su ukupne performanse koje dobiješ, dal je to kroz jezgre, cache, IPC itd. A u vezi tih priča o nadogradnji koje ti kritiziraš na svakom novom accountu kojeg napraviš a.k.a anti-AMD pohod (iako se sad suzdržavaš da ne popiješ bančinu tj oprezniji si, no isti pattern, svaki post light kritiziranje AMD-a da te se ne skuži), netko na x370 ploči i Zen 1/2 procesoru ima opciju nadogradnje na 5800x3d, masivan upgrade s kojim dobiješ performanse konkuretne najboljim proizvodima trenutno iz oba tabora, to je nešto što Intel neće nikad nadmašit.
|
Točno to. Ovo što kolega Dominus piše su bedastoće. Da ne pričam apstraktno - moj primjer: uzeo 1600X na X370 kad je izašao, 2017. Tada je Intel imao 7700K. Prije nešto vremena nadogradio 1600X na 5800X. Da sam onomad uzeo Intela, bio bih zaglavljen na nečemu što je danas gotovo pa stara krama, a ovako imam platformu koja će gurati dobro još podosta godina za relativno male novce.
Dakle, iako nema smisla futureproof na razini komponente, u smislu "uzimam 16-core danas iako danas ništa ne koristi više od 8 jezgri da bih se future-proofao", future-proofing platforme itekako ima smisla. A Intelovi ciganluci tu nemaju šta tražiti u usporedbi s AMDom. Nadam se samo da neće i AMD postati cigani kad vide koliko fanboya ima koji opravdavaju stvari koje su loše za njih same, samo zato što ljube plavu boju, plus sve glavobolje u koje se možeš dovesti s tim consumer-friendly pristupom.
EDIT:
Plus, kada se kompariraju igre, bilo bi kul gledati i nešto novije od 5+ godina starih igara i/ili prastarih enginea.