View Single Post
Staro 12.11.2022., 11:25   #4470
medo
#erase startup-config
Moj komp
 
medo's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2001
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,006
Apple iOS - info, pitanja, jailbreak, downgrade, unlock, FAQ

iOS: 5+ godina OS nadogradnji, visoko optimizirana platforma, glatki i fluidan nakon 5+ godina, Safari, stabilnost, ograničenost, zatvoren, NVME SSD, zastarjeli lightning konektor

Android: otvoreniji OS, više fićura, virusi, Google spyware, zahtjeva puno više hw resursa i (puno) jače baterije

iPhone sam prvi puta dobio službeni prije 7 godina i od onda se ne vraćam na Android. Razlozi su razni. Cloud appovi su mi daleko bolje i stabilnije radili na iOSu. Safari jede sve web stranice za doručak. Performase Safarija su generacijama ispred Chromea na Androidu po brzini i efikasnosti. Virusi? Nema ih. iPhone 6s star 7 godina ima sva sigurnosna ažuriranja, brz je i fluidan. NVME SSD mu sigurno pomaže u tome koji imaju svi iPhonei nakon 2015.

Do sada sam samo radio backupe na iTunes i još nisam imao potrebu vraćati backup. Nikada nisam prije Nove godine ažurirao na novi iOS.

Sranja se događaju na iOSu. Daleko manje nego na Androidima s daleko duljom podrškom od Applea.

Nedavno je bilo istraživanje koliko podataka korisnika skupljaju najveće IT tvrtke sa uređaja i softwarea. Apple je tu bio najtransparentniji i najmanje toga skupljaju. Razlog je taj što ne žive od naših podataka pa skupljaju samo ono što im treba za funkcioniranje usluga. Pogađate, Google je bio najgori od svih.

BTW: šuškanja su da će iPhone 15 dobiti Thunderbolt konektor
__________________
"It's not a bug, it's a feature!"
1N6pJsvusP7afu23qs1uBscK16wfcG7C8m
medo je offline   Reply With Quote