View Single Post
Staro 09.11.2022., 13:44   #21
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Moguće da je tvoj problem ako koristiš neki od filesystema koji ima driver u userspaceu, dakle ovi "fuse" nešto. To obično radi dosta sporo.
Pitanje je sam samo što rpi distra ima upakirano u taj "exfatprogs" i da li je to baš driver ili samo pomoćni programi za formatiranje, chkdsk i sl.
Izbjegavam kad god mogu takvu kombinaciju gdje linux piše na neki od windows FSa, naročito je loše radio neki tamo ntfs-fuse koliko se sjećam. Provjeri, čini mi se da je odnedavno neki bolji NTFS driver ubačen baš u kernel i da bi to trebalo raditi osjetno bolje.

Našao, trebao bi biti od kernela 5.15:
https://www.phoronix.com/news/NTFS3-For-Linux-5.15
Vidi koji kernel ima rpi, da li je taj driver unutra pa probaj.
Aha, probat cu i sa tim NTFSom, šta sad sve sam proba . Imao sam problem sto sam napravio kernel update pa su mi sprčkali driver za kameru pa sam i to morao vraćati nazad. Kernel je 5.15.72 tako da bi trebao imati driver.

e sad što se tiče testiranja, po DD-u exfat je daleko najbrzi i SSD i HDD imaju najbolje performanse, ali samo po DD-u. Libcamera_raw je i dalje upola sporija kad pise na exfat iz nekog razloga, HDD je u exfatu sporiji od SSD-a ali oboje je puno sporije nego ext4, gdje je HDD brzi od ssd-a. Moram pocistit jos jedan SSD da vidim jeli do njega slucajno samo to cu kad stigne.

Citiraj:
Autor Nick7 Pregled postova
Da, mislio na mrezni disk.
Zasto samo 10mb/s? Ingterface ti je 100mbit?
Uzmi onda neki 1Gb/s USB mrezni stick... pa bi trebao imati OK brzinu
... ili 2.5Gb/s USB stick za jos brze
Ma to ni zena nebi approvala, vec joj je previse kablova po kuci hahahmene najvise cude te lose performanse, a nebi smjele bit loše....
OuttaControl je offline   Reply With Quote