Citiraj:
Autor Mommistake
Išao bi na izlet jedno 3-4 dana u Sloveniju s tendencijom boravka na zraku / u planinama.
Prvo sam tražio nešto dosta sjeverno u alpama, ali nisam našao ništa preko Airbnb-a što je vrijedno spomena do 1000kn/noćenju.
Na Bledu sam bio prije par godina, ali baš ono, hotel, kupanje i prežderavanje.
Jel mi se isplati ići u Bled pa otići do Logarske doline ili negdje prema alpama?
Ako da, ima neko nakav savjet/prijedlog gdje ići, što vidjeti?
Nikakve ekstreme, nisam bio u planinama godina i kila je podosta viška. 
|
Pogledaj Bohinj. TD Bohinj Apartments na Bookingu.
Apartmani od turističke zajednice odmah pored jezera, s parkingom. Od tamo imaš brdo planinarskih ruta. Od laganih oko jezera, pa laganih uspona do izvora Ljubljanice ili Korita Mostnice. Možeš uspinjačom na Vogel ili pak uzeti ekstremnu rutu po jezerima Triglava.
Ako nisi u top formi za planinarenje, zaobiđi penjanje prema Triglavu ili bar odi do prva 2-3 jezera. Pogledi su fantastični. Nas je zeznulo što je pisalo da domovi rade za vrijeme korone, pa se ispostavilo da ne rade, a nismo ponijeli dovoljno hrane i vode za cijeli put pa smo ga odradili na pola i vratili se.
Preporučam da si uzmete noćenje ili dva u nekom od domova jer je put nazad smrt za koljena.
Planinarske staze su fenomenalno uređene i označene. Praktički se nemoguće izgubiti, ali ako imaš Garminov sat, možeš si povući sve staze u njega i biti siguran.
Od Bohinja lako možeš i do Bleda i ostalih lokacija. Draži mi je od Bleda jer nije toliko nakrcan turistima.