Tema: Automobili
View Single Post
Staro 08.11.2022., 12:41   #64229
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
@eleven

Ne kažem da moje žena ne može biti u krivu, ali eto, vjerujem joj jer to radi već 7 godina, isto tako je knjigovođa.

Ovo što ti govoriš, u nekom realnom slučaju, zaustavi te policija, nemaš nikakav papir da radiš u toj firmi, nemaš punomoć, imaš tuđi auto u 21h navečer. Jer on (Guls) nije, nikakvih pravom ovlaštena osoba za korištenje tog vozila osim pravom koje mu je dao direktor usmeno u firmi? Pa bilo to po zakonu ili ne, nema smisla...

I po ovome što ti govoriš, oni tebi ne mogu ništa, jer, policija na cesti nema mogućnosti provjeravati jel ti dobivaš plaću u naravi i jel tvoja firma plaća doprinose.

Ovo sam našao na poduzetničkom portalu:

Osobno, nisam vozio aute u privatne svrhe, no putni sam morao imati uvijek kada sam išao na službeno putovanje.

Isto tako, znam, da bez obzira jel auto privat ili službeni, ako nisi vlasnik vozila morao bi imati punomoć za korištenje tuđeg auta (samo razlika prezimena na tvojoj osobnoj i vlasniku vozila može izazvati probleme), to sam iskusio na vlastitoj koži. A da ne pričam o inozemstvu.

Ali eto, ja tu stajem s raspravom, ne znam dovoljno, htio samo pomoći kolegi u problemu, žena više nije doma, pa se mogu slikati.

EDIT:
Evo pitao i unutar firme.
Mi imamo sve aute na lizing na firmu, svi koji ih koriste u privatne svrhe van radnog vremena, imaju punomoć, ali ne za potrebe policije već za potrebe lizing kuće. Kolega imao prometnu nedugo (saznao prije par min za to), gdje policiju nije bilo briga za punomoć, no lizing kuću je, i da nije vozio baš kolega koji je opunomoćen, to je problem.
Možda je ključna stvar lizing na firmu.
Ako je firma vlasnik vozila, možda i nije tako.
Isto tako, žena gdje radi, sve na lizing, tako da odatle ta informacija.
Yes, za izlaz iz zemlje je obavezno svakako. A dobro je za znati i ovo ostalo što si napisao.
Ima smisla da ako voziš auto tuđe firme, moraš imati nekakav papir, da oni znaju dal si ga ukrao ili nisi.
Osobno se nisam time bavio, jer u mom slučaju to nije upitno, ali logično da u Gulsovom je.

Ovo za punomoć je jako zanimljivo... meni je auto na leasing (operativni) i piše u ugovoru da auto smije voziti vlasnik tvrtke i bliža rodbina, nisam provjeravao sa pravnikom, ali sam to doživio kao da smiiju voziti roditelji, braća / sestre i djeca, bez punomoći.

Ali možda sam u krivu i povremeno u prekršaju sa leasingom, što nikako nije dobro...
Elven je offline   Reply With Quote