08.11.2022., 11:54

| 

| 

| 

Premium 

Datum registracije: Nov 2008 

| 

Citiraj: 

Autor  Elven

Ukoliko oni plaćaju tebi dodatne poreze na plaću u naravi, u tom slučaju smiješ gdje hoćeš. 

Prije si isto tako smio i bez plaćanja extra doprinosa, ali si morao popunjavati tablicu vođenja kilometara (ili kako se već zove), ta tablica je ukinuta od 01.01.2022. (ako je za vjerovat mojoj knjigovotkinji). 
Sada navodno možeš voziti i u privatne svrhe, bez vođenja evidencije, samo bez plaćanja extra doprinosa nema befenite oko odbitka poreza.  

Vozio sam auto na firmu (doduše moju), zaustavili me bili jednom, čak i skinuli tablice jer me zajebo lik u Dojkiću, imao sam osiguran auto, i tehnički ispravan, ali jebiga, falio je pečat... nebitno, pisao sam o tome.. 

Uglavnom dal zato što sam popio ionako ogromnu kaznu, ili zbog nečeg drugog, ali iako je bilo van radnog vremena, čak je bio i neradni dan, policiji nije palo na pamet ni tražiti ikakav dokument dal ja imam pravo to voziti, niti je ikakva kazna za to došla.  
Da i jesu tražili ne bi bio problem, jer sam ja plaćao plaću u naravi i legalno sam ga vozio u slobodno vrijeme. Ali nitko nije ništa ni pitao. 

| 

Bez punomoći sve što si naveo pada u vodu. 

Auto mora biti za "korištenje u privatne svrhe" i na to mora biti punomoć.   
Da li je tablica ukinuta, ne znam, ali ja sam ju jučer popunjavao. E sad, jel to bilo za interne svrhe ili nešto drugo, ne znam.

Rekla-kazala, kako je Guls napisao, samo ti vozi, može biti problema. Ne kažem da će biti, ali može biti.  

| 

| 

|