@Night HD param je mislim samo read
Evo mog iskustva
WSL2 --mount daleko najbolje radi, ali nazalost radi samo na W11...
VirutalBox mount raw drivea - Nikako ne uspjevam, dodao sam virtual link, kad ga idem mountati error i iz windowsa se izbaci, vjerojatno ima veze sto je spojen sa USB-om a ne satom
DiskInternals Linux Reader - Euforican pocetak na startu sa120mb/s, i onda uspori sa not responding svakih par sekundi, vjerojatno ga muči preko 100k fileova. Prosjecna brzina ~10mb/s
TotalCommander Ext4 plugin - 5mb/s brzina
Ext2Explore - skine 50 fileova u sekund i crkne
DiskGenious, - Treba mu 5 minuta da pocme, pa izbaci prompt da za velike fileove treba kupiti licencu pa nakon jos 5 min izbaci poruku da je prebacio 11 fileova i faila 100k
Dakle što se toga tiče izgleda da se nameću 2 rješenja, ili upgreadea na Windows11 ili upgradeam mrezu na 1gbps i sve pospojim kabelima (long shot)
Što se tiče DD testa to probam kad prebacim sve podatke, stavit cu ih sad prebacivati sa DiskInternals, ali nakon toga nastavljam mrežom i to wifi 5ghz verzija
Nazalost kako sam updateao Windowse da mi se omoguci WSL2, tako su oni instalirali driver za wifi karticu, koji se ne moze spojiti na 5ghz mrežu, tako da treba i to sad popravljati
EDIT:
Nezz sta se desilo sa DiskInternalsom i WSLom ali izgleda da su se udruzili nekako, DiskInternals nakon svih ovih karafeka cita disk kao mnt/
wsl/ i brzine su izvrsne cca
350mb/s dakle ne treba upgrade nicega, iako mi nije jasno zasto je phisicaldisk1 kad je zapravo 4....