Citiraj:
Autor Guls
Ma moj šef ti je ništa papirnato, samo mahanje rukama i ajde ajde nije to ništa, nema problema, samo ti vozi. Nema interne odluke niti bilo kakve relokacije niti definiranja u ugovoru rada. Čak se ni vozilo ne piše na mene nego šefa voznog parka. On zna za sve, ali ništa tu nije napismeno.
Pa reko, ako se sjetim otići do dućana u 19h da ne bi nahebao.
|
Ovako, pitao ženu, ona to radi.
Važno je da si dobio auto koji možeš "koristiti u privatne svrhe" i za to dobio punomoć. Onda ti ništa ne mogu. Ako nisi, u prekršaju si.
Pitaj na poslu, dogovori se, bez punomoći ništa. Ovako, bez putnog naloga, u prekrašju si.
Citiraj:
Autor DoxyTheCroat
Muriju ne zanima čiji je auto, registriran je, ima urednu prometnu, ti imaš vozačku, nisi pijan...nemaš frke.
ALI ako se nešto dogodi, u slučaju prometne je problem i za tebe i za firmu.
Ali ako je normalan gazda, dati će izjavu da te je negdje poslao i da si bio službeno na putu (po žuju u dućan u kvartu  ), a ti ćeš ispuniti putnu listu za taj dan i to je to.
Nepotrebna komplikacija, ako se njemu neda, ti napiši internu odluku o korištenju službenog vozila 24/7, a on nek je samo potpiše.
|
Ovo boldano nije istina.
Zastavili su me za vrijeme radnog vremena već 2-3 puta u ZG-u, čim smo ustanovili da je vozilo službeno, prvo su tražili putni nalog. Dobro, da se razumijemo, ja sam radio tisuće i tisuće km mjesečno, ali u tih 6 godina, zaustavili me sigurno 2 ili 3 puta, gdje je putni nalog riješio stvar.
Bez putnog naloga, možeš najebati. Bez punomoći van radnog vremena, možeš najebati.