Citiraj:
Autor Tirion
Npr ovaj Asus RT-AX55 kojega je linkao koprivavkc na vrhu stranice bi bio ok?
EDIT: možda je glupo pitanje, ali jedna stvar me malo buni i nije mi baš jasna. Kako kaže Nikky u b) varijanti samo maknem Speedšrota znači ne trebam ga stavljati u bridge mode niti ništa takvo? Jer koliko znam routeri koje daju provideri komuniciraju svako toliko s acs-om, povlače konfiguraciju, firmware i što već...ako maknem providerov router, na koji način ću biti "vidljiv" HT-u da to tako kažem, kako oni znaju ako mi npr Max tv ne radi što napraviti i slično? Pretpostavljam da mi oni ne mogu tada sa svoje strane drkati po routeru na neki način, resetirati konekciju, ili ipak mogu?
|
ACS konekcija služi ISPu da ti može daljinski upravljat routerom npr. promjena WiFi postavki, reboot, firmware update.
Konfiguracija se downloada kada stisneš reset tipku pa onda interna skripta odradi posao spajanja na ACS te downloada tvoj config i primjeni ga.
MaxTV (IPTV) ide preko druge zasebne bridgeane konekcije i preko toga vrši IPTV STB software updateove,itd...
Za vlastitu router opremu trebaš znati postavke i tvoj PPPoE username/password (ako ISP koristi PPPoE sesiju).
Ako ti npr. MaxTV neradi nešto si krivo konfigurirao ili rebootaj IPTV STB (isti igrokaz kao kad zoveš SZK za troubleshooting).
Iskreno ali zašto bi dao ISPu pristup mreži preko ACSa, nije prvi ni zadnji put da se korisnici bune da su im PortForward i ostale funkcije resetirane na defaultno.
Citiraj:
Autor the chosen one
Evo konkretno ja imam optiku u kombinaciji ONT + FritzBox 4060 i radi perfektno, doduše, samo net, tako da ako se da Fritz iskombinirati i za TV moj glas ide za njega
Čak sam i raspitivao se tu u svezi njega i otkad ga imam apsolutno ni jedan jedini problem nije isplivao. WiFi odličan i 1 WAN/LAN port je 2.5Gb ako ti treba.
|
AVM pametuje oko skrivanja naprednih postavki pa npr. nema šanse da podigneš IPTV uslugu na njega preko WebGUIa. Moraš editat config da proradi a i to je upitno dali bi prošlo.
Noviji Fritzboxi čak ne prihvaćaju editiran config i samo ga overwritreaju.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk