View Single Post
Staro 06.11.2022., 08:11   #5464
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
BTW, guglajući po netu vidim da je to očito fićr a ne bug. Pogađa hrpu korisnika, nebitno win10 ili win11 već godinama i M$ nije niš pametno napravio.

DISM i SFC nisu pokazali nikakve greške tj nisu imali što ispraviti, odradio sam i in place upgrade zakukac jer ni to nije pomoglo. Ručno brisanje defender history-a nije pomoglo.

E sada je zadnja nada DefenderUI koji između ostaloga ima baš tu opciju: ''Clear and repair protection history''. Na jednom forumu sam naletio da je prije pokretanja te opcije dobro ugasiti Tamper Protection, pokrenuti taj clean and reapir i onda ponovno uključiti TP. Odradio sam to, skinuo jedino što znam da ga 100% pali i probao i sada napokon radi! Hebemu cijeli usrani dan sam jučer izgubio na ovo. Inače M$ podrška na forumima savjetuje frišku instalaciju Win zbog ovoga....pa da ne mogu samo ubaciti neku tipku za reset ala DefenderUI ( resetirao sam i Windows Security app; nije pomoglo). Inače jako dobra stvarčica, imao pun kuki više opcija od samog Defendera i može se jako precizno i lakše poštelati (ima samo 7mb jer je doslovno samo UI za Defender kako mu i ime kaže). Eh da, kod prvog pokretanja sam odabrao Default profil jer je to ono što win odabiru tj što je općenito default.

https://www.defenderui.com/

Najgore mi je što sam doslovno morao preorat internet da dođem do ovoga, prvo do dijela gdje piše da se samo pokrene ta opcija clear..., a onda tek u drugom topicu spominju da bi zapravo trebalo prije toga ugasiti Tamper Protection, pa ponovno upaliti.

Eto, nadam se da sam ili ću nekome prištediti vrijeme i živce sa ovime.

I BTW, to što sam probao da vidim jel history radi je neka krekana igra i govno mi svejedno briše ''zaraženi'' file (označen kao ''severe'', možda zbog toga), iako sam kliknuo ''allow''.