View Single Post
Staro 05.11.2022., 08:46   #1837
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Tip top sve, nisam od tebe manje ni očekivao
Thanks

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Da li ti dođe nekada dok gledaš nešto "e kak bi ovo bilo jebeno pogledat na projektoru?"
Pa iskreno, čak i ne

Da se razumijemo, sa projektorom jesam imao:
1. objektivno jako veliku sliku
2. onaj x faktor Ali to je jako subjektivno, jer valjda se podsvjesno sjetim djetinjstva i mlađih dana, kad je otići u kino bilo rijetko i wow iskustvo (barem meni), pa mi ovo pobudi slične osjećaje

Ali nisam imao:
1. ni blizu kvalitetu slike kakvu imam sad
2. jednostavnost paljenja telke za pogledati nešto brzinski uz kavu (jer ova HT soba mi je zapravo regularni dnevni boravak)
3. općenito gledanje po danu (jer bi morao zamračiti cijeli prostor ako želim dobru kvalitetu slike, što mi se jako rijetko dalo)

Što se tiče dijagonale, čak i nije direktna usporedba 83" vs 135".
Fora je što sam pri kupnji TV-a maknuo trosjed prema naprijed, da bude bliže TV-u a sad sam još sa ovim zadnjim izmjenama i TV dodatno pogurnuo prema ispred.
Povećanje same dijagonale mi je tu čak bilo sporedno, jer mi jednostavno samo ljepše tako izgleda sa ovom "novom" komodom i tim efektom direkt izlaženja TV-a iz nje.

Sve skupa mi je onda ovaj TV od 83" zapravo nekih 110" (po feelingu, nije mi se sad dalo računati za ovaj post ) kad se uspoređuje sa onim 135" projektorskim platnom, ali za koji sam efektivno sjedio metar dalje (kad zbrojiš pomak trosjeda prema TV-u i TV-a prema trosjedu vs. trosjed iza i platno direkt na zidu).

A sama slika mi je neusporediva, jer OLED sa 4k HDR sadržajem izgleda strava.
Jednostavno tako nešto ne bi nikako mogao dobiti sa projektorom.

Meni je ovaj trenutni setup nešto najbolje što sam u živo doživio i u audio i u vizualnom smislu.
Baš sam onako geekasto (pre)sretan, ko prase u blatu
Igorr je offline   Reply With Quote