Citiraj:
Autor vladjan1901
dell S2721DGFA ti je 2600 kn, neznam uopće šta čekaš. m27q-x je iznad 4000kn, možda će pasti cijena, ali jel ti treba 240hz , vjerojatno ne.
Taj del je prije pol godine bio 3300, tak da... u rangu sa m27q, bez bgr pizdarija. Estetika, kvaliteta izrade, stalak, sve je bolje na dellu. meni se čini da bi ti htio taj m27q-x, ali ga vjerojatno nikad nečeš kupiti.
n27q za 2600kn je no brainer ali dell za 2600kn nije. baš. imam taj dell, monitor je avion.
|
Znam da je odlična cijena za S2721DGFA, nigdje nisam rekao da je monitor loš, dapače još sam ga pohvalio. Jedina stvar što mi ne paše na njemu je sub-par kontrast, koji iako nazivao treba biti 1000:1, obično bude ispod 900:1. Tako su recenzije pokazale. To želim izbjeći ako je ikako moguće, ako ne nađem nista pametnije vrlo vjerojatno ću ga uzeti. Znam da je Dell kvalitetom izrade iznad Gigabytea i ostalih u toj klasi, to nije nikad bilo upitno. Godinama imam Dellove monitore pa znam iz prve ruke. Iako realno, i oni su se pokvarili u odnosu na starije modele, no to je valjda neizbježno bikoz cost saving...
Već sam spomenuo u prošlom postu (treba pročitati s razumijevanjem) da mi 240Hz ne predstavlja ništa u životu, i 120Hz bi mi bilo sasvim dovoljno. No kad se već nude 165/170Hz monitori za cijenu koju mogu izdvojiti, zašto ne...
Edit: Naletih na Asus TUF VG27AQL1A, po recenzijama ispada jako dobar, klasa ista kao Dell S2721DGF uz nešto bolji kontrast (ono što tražim) i slične cijene, 100kn je skuplji od Della... Koga zanima, evo
Rtings usporedba
Edit2: za*eb, VG27AQ
L1A je cijenom skuplji oko 700kn od Della, dok je VG27AQ1A iste cijene no ergonomija je loša,
nema ni podešavanje po visini