Tema: Putovanja
View Single Post
Staro 04.11.2022., 14:42   #657
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Ovaj vikend sam bil u Pragu, i bil sam prošle godine sa ženom.

Svakak preporuka, meni grad draži od Londona i definitivno bum još nekolko put išel tam.

Oba puta išli autom, prvi put mi je bilo stresno jer sam prvi put tak dugačak put vozil, no kak volim voziti nije problem. Ove godine sam pokupil frenda u Grazu a za natrag jednog ostavil u Brnu, drugog u Beču. 7 sati uz obavezno stajanje u Land Zeitu

Kaj se putovanja tiče, uzel sam slovensku, austrijsku i češku vinjetu, s tim da austrijsku moraš pričekat mislim 14 dana pa tek onda počne vrediti (iliti, da ju danas kupiš, najranije počinje vrediti 28.11.)

Ak ideš od nas prek Graza i Linza na Češke Budejovice (isto zgodan grad za proć jedno popodne), onda buš patil po njihovom putu jer ima vrlo malo autoceste u Češkoj po toj strani. Natrag smo išli prek Brna (tu preporučujem Pivovarsky Dum Poupe, klopa dobra ali piva brutalna, crna piva im je vrih (Fledermaus) i situacija je bila dost bolja kaj se putovanja tiče.

Kaj se parkinga tiče, našel sam jedan mali privat parking u Smichovu, točnije u Drtinovoj ulici. 180 kuna za 3 dana (600 kruna). Rezerviral, ženska tam ne zna engleski baš ali hrvatski i malo ruke/noge i nije bilo problema

Od mojih preporuka definitivno bi rekel Sad Mans Tongue za absolutno savršeni ambijent, super burgere i uslugu koja je baš onak, laid back i taman da se opustiš. Blue Moon piva im je dobra, a ak im se svidite vole i počastiti na kuću Samo napomena, ne primaju kartice, samo cash, a bankomat koji imaju na ulazu je jedan od onih lihvarskih tak da nabavite krune prije.

Za klopu još preporuka za Czech Slovak Restaurant, svičkova im je fina, a ja sam uzel beef flank u nekom njihovom sosu i bilo mi je baš fino.

Za indijski restoran, Sangam bez premca. Najel sam se ko đubre, jedan od boljih indijskih u kojima sam jel.

Nego, krajem mjeseca idem u Kopenhagen na 3-4 dana. Ima ko kakvu preporuku kaj se klope i cuge tiče gore?

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Zadnje izmijenjeno od: Mario92. 04.11.2022. u 14:49.
Mario92 je offline   Reply With Quote